Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Τι θέλω και την ανοίγω την του-βούλα, Σούλα;

Τι ήταν αυτό πάλι το «ούτε σάλιο» πάνω στο δελτίο (και πάνω που είχα κλείσει τη στήλη); Καταρχάς, τι φρασεολογία είναι αυτή; Βλέπουν και μικρά παιδιά ! Κι έπειτα, τι θέλει να πει ο Υπουργός; Δηλαδή τι; Έτσι…«άνευ»; Χωρίς… συναίσθημα; Πόση πια απόδειξη ότι αγαπάμε την Ελλάδα;
*****Και γιατί βγαίνεις και το λες έτσι φόρα παρτίδα κύριε Λοβέρδο μου; (με όλο το σεβασμό πάντα). Δεν έχεις επιτελείο; Δεν έχεις… προϊστάμενο, να το πεις το άγχος σου, να το μοιραστείς; Εμένα γιατί με τρομοκρατείς πάνω που φαρμακώνω το ταπεινό μου δείπνο; Που να τρέχω για μαλόξ νυχτιάτικα; Άσε που έχουμε και τους ευρωπαίους μουσαφίρηδες και βάλε τι θα πουν για τσι πομπές μας… Πώς να το κάνουμε Υπουργέ μου…τα εν οίκω μη εν δήμω…
*****Κι αυτή η βιασύνη με τους δήμους πια! Σαββατοκυριακάτικα διπλοβάρδια στη βουλή για τον «Καλλικράτη» και έξω να πέφτουν οι βόμβες σαν το χαλάζι! Αμ, όχι τα επιδόματα να μην κόψουν οι βουλευτάδες, αλλά να ζητήσουν και το ανθυγιεινής εργασίας (βάλε και τα ντεσιμπέλ του Άδωνι).
*****Και για να έχουμε καλό ρώτημα, γιατί Καλλικράτης κι όχι Ικτίνος, που ήταν και η πρώτη φίρμα στην αρχιτεκτονική; Και γιατί όχι, Ασιμπίλιο; Θα μου πεις Σούλα, θα κατηγορούσαν τον Πρωθυπουργό για προώθηση ημετέρων, λόγω της φιλίας του με τον ισπανό αρχιτέκτονα. Σωστό. Άσε που μετά θα εγείρετο και θέμα με την Άση Μπίλιου…
*****Και δεν είναι να τα χαλάς με την Ασούλα τέτοιους καιρούς. Από πού θα ακούσεις μια παρήγορη κουβέντα; Από τη Λούκα ή από τον Λοβέρδο-καλή ώρα; Βάζεις τουλάχιστον τη Μπίλιου, σου λέει, εντάξει, θα απολυθείς μεν αλλά γυρνάει ορθόδρομος ο Ερμής και παίρνεις νέα από το στεφάνι σου που είχε πάει για τσιγάρα στη Φινλανδία-και που να βρεις ανοιχτό περίπτερο στα…φιορδ.
*****Κι άντε και βρίσκεις, σου λέω εγώ, δίνουν εκεί τα περίπτερα απόδειξη; Διότι αν δεν δίνουν καλή η χαρά για τα μαντάτα, αλλά τι να τον κάνεις να γυρίσει πίσω τον προκομένο, αν δεν συνεισφέρει στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου;
*****(Το χτίσιμο του αφορολογήτου! Ζούμε μεγάλες στιγμές! Παλιά χτίζαμε κάνα σπιτάκι, άντε κάνα λυόμενο στην Λούτσα. Τώρα χτίζουμε…αφορολόγητο. (Τι εννοείς, κοινώς, στον αέρα; Σούλα)
*****Τα δε χτισμένα, αγαναχτισμένα κι αυτά σαν τους ιδιοκτήτες τους. Τους σηκώθηκαν τα τούβλα, σου λέει, με το καινούργιο, after midnight, νομοσχέδιο. Γράψ΄ το εσύ μαστρο-Χαράλαμπε στο εγγόνι και αύριο, μεθαύριο, τον άλλο μήνα, τον παραπάνω, θα σου τον πάρω τον αποπάνω, όροφο, έτσι που θα σε φορολογήσω. Εντάξει παιδιά, είπαμε, δύσκολα τα πράγματα, αλλά έτσι… «άνευ;»
*****Στο Μέγκα σου λέει, τραβάνε τα μαλλιά τους, που δεν προλάβανε να βάλουνε στο σόου με τα βραβεία Γκίνες, το νέο νομοσχέδιο! Γιατί είναι παγκόσμια πρωτιά μακράν! Τι σύλληψη! (Τι νούμερο!)
*****Η διαφήμιση με το «Τι νούμερο!» ήρθε κι έδεσε. Ας προσθέσουνε στα σπάνια επαγγέλματα και τον «Συντηρητή αποδείξεων», που από δω και πέρα δεν θα είναι διόλου σπάνιο, έτσι που εξαφανίζεται το μελάνι τους. Και δεν έχω και κελάρι να τις φυλάξω μαζί με τις Ντομ Περινιόμ και τα Μποζολέ!
*****Ολέ, Ολέ, Σκόκο, Ολέ. (Το μωρό συντηρεί την ελπίδα!)

Μεdia-στε ευελπιστώντας!
vandakakiopoulou@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: