Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Δε θα μας αφήσουν να αγιάσουμε φέτος, Σούλα.

Έτσι θα τη φάμε τη χρονιά, με την πολιτική του-βούλα. Πάνε τα ωραία μας, που μόνη μας έννοια ήτανε τι είδε στο όνειρο της η Δημητρούλα, του Αντρέα. (Του Μικρούτσικου, Σούλα. Από την άλλη βέβαια θα μου πεις, πάει κι ο Μικρούτσικος γενικώς). Πάνε, λέω, τα γκλαμουράτα μας με τους γάμους της Ρούλας και του Φραν και να τα τζίπ, να οι βίλες, να τα ταξίδια σε μαγικά νησιά, κλαψ-κλαψ. Τώρα νηστεία και πολιτική.
*****Και ποιο τζιπ πια; Υβριδικό…Για να μη σου πω ποδήλατο….Για το καλό σου, Σούλα. Όσα δε λύνονται, κόπτονται και περικόπτονται. Και το είπε ο Πρωθυπουργός, στις προγραμματικές δηλώσεις, εγώ τον είδα και στη Νετ (και στο κανάλι της Βουλής για να είμαι σίγουρη). Το είπε, «είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζούμε μια φάση τραγική». (Όχι, Σούλα, δεν έγινε ο Μακρόπουλος, Πρωθυπουργός. Αυτός απλά το «λέει» το κομμάτι. Ο Παπανδρέου, το «ζει»).
***** Εμείς να δεις. (Έτσι, Σούλα, Στράτος.)
***** «Για λογαριασμό σου» λοιπόν, Σούλα, σήκωσε τα μανίκια ο Πρόεδρος Γιώργος κι άρχισε να κόβει από όπου μπορεί. Αυτοκίνητα; Αυτοκίνητα. Προεδρική φρουρά; Προεδρική φρουρά. Συνδετήρες και γόμες φράουλα; Κι αυτό ακόμα! Γιατί δηλαδή; Πως κάνουν στον Άλφα, το «Για λογαριασμό σου»; Και βγαίνει αυτό το καλό παλικάρι και σου λέει, «μάνα μου, χρωστάς 253.000 ευρώ και βγάζεις 44! ευρώ το μήνα. ΠΡΕΠΕΙ να περικόψεις την ενοικίαση ελικοπτέρου για να πηγαίνεις στο γυμναστήριο- spa. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο, αλλά…»
*****Αλλά, αν εσύ δεν θέλεις να το δεις, Σούλα…Έτσι και η κυρία στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, του Άλφα. « Ή μου βάζεις τζακούζι στη Δραπετσώνα ή συνεχίζω και μένω Γλυφάδα και χρωστάω 8 νοίκια. Όχι για μένα, για τα φουκαριάρικα τα παιδιά μου». Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η εκπομπή δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά, έχει να κάνει με την ψυχοπαθολογία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Και να συμπεριλάβουν και την Τένια Μακρή στους συνεργάτες και τον πατέρα Τιμόθεο Κιλίφη (αντιπρόσωπος του θεού είναι, δεν ξεύρεις. Η τελευταία ελπίς. Από το να κάνει ο σεβασμιώτατος διαφημιστικά του Life Style στον Άλτερ, με την Κάρτσωνα στα γόνατα μπροστά του… χίλιες φορές εδώ, να προσφέρει και κάτι).
*****Το ότι την εν λόγω κυρία, έτσι όπως το πάει θα τη δούμε στο «Αγρότης μόνος ψάχνει», επίσης στον Άλφα, προκειμένου να βρει μια στέγη πάνω της, δε φαίνεται να την έχει απασχολήσει ως ενδεχόμενο. Θα ρθουνεεεε στιγμέέές, δάάάκρυα γεμάάάτες. (Έτσι. Πάριος. Σωστά Σούλα.)
*****Τι Παριάδα ήταν αυτή το Παρασκευοσαββατοκύριακο; Να ο Χατζηνικολάου στο δελτίο, την Παρασκευή, να ο Σπύρος το Σάββατο στην «Υγειά σας», το πήραν και τα μεσημεριανάδικα... Πιο πολύ κι από τη Λούκα σου λέω έπαιξε…
*****Που τη δύσμοιρη, τη δύστηνη που θα έλεγε κι η αείμνηστη τραγωδός μητέρα της, η Αλέκα η Κατσέλη, τι της έμελλε να περάσει με το που ανέλαβε το υπουργείο. Και δεν εννοώ απλά το «Κάθε λιμάνι και καημός και πόσο μάλλον του Πειραιώς», αλλά φαντάσου την προηγούμενη να έχεις σύσκεψη με τους Κινέζους, μετά με τους Έλληνες που κάνουν τους Κινέζους και μετά…08.02 το πρωί να έχεις συνέντευξη με τον Αυτιά…Ωιμέ, ωιμέ….
*****Τραγωδία και στη ΝουΔούλα όμως. Με σουχτσέ γκραν (καλλιτεχνικό κυρίως γιατί εισιτήρια δεν έκοψε, γι’ αυτό και έπεσε η αυλαία)! Ξέρεις πόσα μπιζαρίσματα έκανε ο για-λίγες -ακόμη -παραστάσεις πρόεδρος Κώστας, Σούλα; Πόσα ανκόρ να χαιρετίσει στη σκηνή; Μέτρα πλάνα στην του-βούλα. Κυριακή των εκλογών, Βουλή στις προγραμματικές, μετά ο λόγος στην κοινοβουλευτική ομάδα …Και να τα χειροκροτήματα… Υπολόγισε σε λίγες μέρες και το συνέδριο…Άντε πάλι το κοινό όρθιο να παραληρεί και να αποθεώνει…
*****Και κλάάάάάμα το μωρό…(Κατά βάθος είναι ευαίσθητη φύση)




Media-στε και byyye! byyye!
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: