Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ο Καμπουράκης ξυρίστηκε.

Η Έλλη Στάη επανεμφανίστηκε. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος άλλαξε επιτέλους πουκάμισο (Εκείνα τα ριγέ Σούλα, με τον άσπρο γιακά που τα φόραγε σα στολή, είτε γάμος ήτανε, είτε κηδεία, είτε σουαρέ στη Νόνικα). ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ότι συμμετέχει και πάλι ΚΑΙ ο Γιώργος Νταλάρας, έστω δι’ αντιπροσώπου, τη σύζυγο Αννούλα που θέρισε στη β περιφέρεια. Τι συμπεραίνεις από όλα αυτά Σούλα;
*****Άλλαξαν τα πράγματα!!!
*****Ο Πρωθυπουργός Γιώργος είχε τελικά, (εκτός από το ρολόι του παππού και το όνομα του πατέρα) ΚΑΙ το X Factor!!! Αμ πως! Δεν ήταν τυχαίο ότι στα διαφημιστικά της εκπομπής είχανε μουσική υπόκρουση τα Carmina Burana! Και παρόλο, που αυτόματα σκεφτόσουν τον αείμνηστο Ανδρέα, που μας τα έμαθε και ήταν ανατριχιαστικό να βλέπεις ξαφνικά να βγαίνει ο…Μουρατίδης μες στην τσαχπινιά…ο οιωνός ήταν άριστος.
*****Τώρα λοιπόν Πρόεδρε Γιώργο, αμύνεσθαι περί πάτρης (όχι πάρτης, Σούλα). Σιδεροκέφαλος και καλές θάλασσες αλλά μην ξεχνάς τον Ωρωπό, η μάλλον… τη Ραφήνα. Πόσα σχέδια και οράματα δεν εγεννήθησαν εκεί μέσα στο (πρώην) πρωθυπουργικό μυαλό ( έλα ντε, πόσα; κάνα-δυο;) και τώρα…παρ΄το στεφάνι μας, παρ΄το γεράνι μας και στο Μαξίμου πια δεν έχουμε ζωή…
*****Άτιμο πράγμα τα νούμερα. Ανεβοκατεβαίνουν και αλλάζουν προτιμήσεις για πλάκα πια. Και μη στέκεσαι, Πρωθυπουργέ μου, στις 10 και κάτι μονάδες. Εδώ κοτζάμ βασίλισσα Ελένη Μενεγάκη και είδε για πρώτη φορά στη ζωή της μονοψήφιο στην τηλεθέαση άπαξ και πλακώσανε ο Καραμέρος με το Χαριτάτο και δώσανε μια…ελπίδα από τον (και στον) Αντένα. (Αυτά είναι τα δράματα Σούλα. Ποιος Καραμανλής; Αυτός κράτησε κι ένα διψήφιο στην τελική ανάλυση. Και δεν έχει και την Σκορδά με την Μελέτη να τον κάνουν φύλλο και φτερό και να σχολιάζουν το ξώφτερνο)
*****Απορία περιόδου εκλογών: Ο Αλ Μούνια ΟΝΤΩΣ φοράει παντοφλέ; Ο Καρατζαφέρης το είπε και αν αληθεύει είναι λόγος άμεσης αποχώρησης από την ΕΕ. Να χαμογελάσει λίγο κι η συντρόφισσα Αλέκα, που παρόλο που φόρεσε για γούρι το κολιέ με την κόκκινη καρδιά, στις δηλώσεις της μετά από τα αποτελέσματα ήταν πιο στενοχωρημένη κι από τον Καραμανλή. (Θα μου πεις αυτός φεύγει. Ενώ για γύρνα εσύ Περισσό να κάνεις 7 ώρες αυτοκριτική με τα πάφα-πούφα της Λιάνας! Να μη ξεχωρίζεις απ΄ τα ντουμάνια τον Βέρα-στο-αριστερό Καζάκο από τον Βέρα-στο-δεξί Αμιρά!)
*****Βέρα στο δεξί…Άκου τώρα τι πήγα και θυμήθηκα. Γιατί δεν το έδινες κι εσύ Κώστα μου το δαχτυλίδι στη Ντόρα; Τι πάει να πει; «αυτά είναι καραγκιοζιλίκια». (Καλά και το μωρό τα ίδια λέει, αλλά δεν είναι ίδια περίπτωση). Στον Καρατζαφέρη, το καταλαβαίνω, μην το δώσεις. Εξάλλου που θα βρεις και στο νούμερο του. Αλλά στη Ντόρα…Μπορεί και να χε μετριαστεί αυτό το αναθεματισμένο 10άρι. Θα μου πεις, ήταν ασθενής η κοπέλα, σε ανάρρωση και μήπως επιβαρυνόταν η κλονισμένη υγεία της…Αλλά εγώ Κώστα μου, στο Ζάππειο όταν έκανες την ηρωική έξοδο, την είδα κι ήταν …«το Red Bull δίνει φτεράάάάά».
*****Να τώρα η ιστορική παράταξη μες στο ξεκατίνιασμα από πάνελ σε πάνελ (κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα). Να και τόσοι πρωτοκλασάτοι χωρίς έδρα πια. Να και ο τυφώνας Νομάρχη Πανίκα από το βορρά, υποψήφιος για αρχηγός. Ρε, που πάμε ρε; Που έλεγε κι ο Αυλωνίτης.
*****Άλλο «πάμε» αυτό Σούλα. Ερωτηματικόν και αγωνιώδες.
*****Για να καταλάβεις. Πέτυχα ΤΟ νομάρχη, τρεις η ώρα το πρωί (εντάξει ήταν μαγνητοσκόπηση, δε λέω) σε δευτεροκλασάτο κανάλι, ΜΑΖΙ με τη μικρή του κόρη, σε εκπομπή παραψυχολογίας με ειδίκευση στη διερεύνηση προηγούμενων ενσαρκώσεων. Αν φερ΄ειπείν στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Μέγας Αλέξανδρος (τυχαίο παράδειγμα) ή Ζορό (επίσης συμπτωματικό).
*****(Το πιασες το υπονοούμενο Σούλα;)
*****Εσύ μωρό; Γιατί πρέπει να δίνουμε το καμιά φορά, δαχτυλίδι, λέω…

Media-στε με ελπίδα!
vandakak@gmail.com
Bάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: