Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Kαι πλάτσα- πλούτσα,

πλάτσα-πλούτσα στις παραλίες Σούλα, τον κατακτήσαμε εν τέλει τον εξευρωπαϊσμό μας. Εθνική υπερηφάνεια με πνίγει, ως πολίτη και ως άνθρωπο. Τίποτα πια δε μας χωρίζει από τσι Λόνδρες και τα Παρίσια, ούτε τα μισθά, ούτε αι κοινωνικαί υπηρεσίαι, είμαστε πια βέροι ευρωπαίοι. Διότι…
*****Η αποχή μας ενώνει. Αυτοδύναμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε ελληνικό. Αυτό το 47,4 δε…αχ και να ποσοστό εκλογικό, αχ και να ταν ποσοστό τηλεθάσης πόσα μουστάκια θα γέλαγαν και πόσες σαμπάνιες θα ανοίγονταν!!!!
*****Ο Πρόεδρος Γιώργος δεν άνοιξε σαμπάνιες διότι είναι πολιτικός και άνθρωπος χαμηλού προφίλ. Μια μακριά και αψεγάδιαστη δήλωση (ούτε ένα σαρδάμ Σούλα, έπιασε επιτέλους το ξεμάτιασμα με το γαρύφαλλο) έκανε μόνο. Σε πράσινο φόντο και με χαμογελαστό προσωπάκι. Η φημολογία ότι τραγουδούσε στους διαδρόμους της Ιπποκράτους το «Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία» και ότι ο σύντροφος Ευάγγελος –που αυτόν, δεν τον λες χαμηλών τόνων- ζητωκραύγαζε πήραμε το κύπελλο, πάμε και για το πρωτάθλημα, βρίσκονται στο στάδιο διασταύρωσης των πηγών, ίνα μη διασπείρουμε ανεξακρίβωτες πληροφορίες και την πατήσουμε σαν τους δημοσκόπους.
*****Που τον καλύτερο εαυτό τους δώσανε δε λέω και σε κάθε γωνιά της επικράτειας ξαμοληθήκανε αλλά αυτό το 6-7 μονάδες της αρχής του exit poll κόσμο και κοσμάκη εστεναχώρησε ένθεν και ένθεν. Διότι άλλο πράγμα το ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! και άλλο το Νίκη ΠΑΣΟΚ ΘΡΙΛΕΡ Η ΔΙΑΦΟΡΑ!. Μια σύγχυση και ένα ψιλοεγκεφαλικό το παθαίνεις. Ανά παράταξη και εκ περιτροπής.
*****Εκ περιτροπής τα μάζευαν οι δημοσκοπούντες την πολιτικο-τηλεοπτική Ιερουσαλήμ. Στο ένα κανάλι έφταιγαν οι αισιόδοξοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που τους μπερδέψανε στην πρόβλεψη, στο άλλο η ζέστη και τα λόγια του παπά, στο τρίτο οι Ελοχίμ.
****Εν πάσει περιπτώσει, μ΄ αυτά και μ΄ αυτά βγήκαν πάλε όλοι νικητές. Και πιο πολύ από όλους η αποχή. Και η Μύκονος. Η νοοτροπία Σταροκάναλου εξαπλώνεται επικίνδυνα.
*****Φυσικά δε χρειάζεται να ειπωθεί ότι την ώρα που όλα τα κανάλια μετέδιδαν αποτελέσματα και οι δύσμοιροι πολιτικοί έτρεχαν από του-βούλα σε του-βούλα για να περισώσουν ότι μπορούσαν ή να «διαχειριστούν»αξιοπρεπώς τη νίκη τους, ο Μαλέλης έπαιζε ταινίες και καυτά ρεπορτάζ όπως: «Μοχίτος την Ψαρού» και «τι ψηφίζει ο Πέτρος» (ο μυκονιάτης υιός πελεκάνος, Σούλα.) Αυτά είναι! Δημοκρατία. Πολυφωνία. Ελευθερία επιλογής! Ενδεχομένως βέβαια, κατά βάθος να ήταν μια υπόγεια πολιτική στάση, διότι αν προσέξεις την χρονική αντιστοιχία, κατά την αρχή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, το Σταροκάναλο έπαιζε τον «Θανασάκη τον πολιτεύομενο», ενώ όταν τα πράσινα φτερά άρχισαν να ψαλιδίζονται και να κατρακυλούν από το 7 και το 6, η απέναντι ταινία ήταν το Κάλλιο αργά, παρά αργότερα…
*****(Που θα έρθουνε τα κότερα)
*****Το ζήτημα είναι: Μετά τις ευρωεκλογές τι; Ποιος θα κάνει του χρόνου το πρωινό στο Μέγκα; Θα πάει η Μπουμπούκα στον Πρωινό καφέ τώρα που της κόψανε την Στιγμή της αλήθειας; Και πάνω από όλα, θα παίξουν στην Πολυκατοικία, ο Καρατζαφέρης κι ο Καραμανλής η δεν το πήραν το μήνυμα και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί ο Χαικάλης κι ο Τσιμιτσέλης; (Αυτό με την Πολυκατοικία πολύ τους απασχόλησε στα πάνελ των εκλογών Σούλα. Τελικά αυτό το σήριαλ έπιασε πολύ!)
*****Το μωρό, μου λέει ότι είμαι κακός άνθρωπος κι έχω εμμονές διότι το Σταροκάναλο λέει, έκανε το εγκυρότερο πολιτικό ρεπορτάζ στέλνοντας την Πετρούλα στο εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στην Κλαυθμώνος. Ε ρε αποχή που σου χρειάζεται κι εσένα! Να σε δω το παίρνεις το μήνυμα η όχι;

Μedia-στε μετεκλογικώς!
vandakakiopoulou@gmail.com
Bάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: