Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τα μάρμαρα καλούν τα μάρμαρα.

Ή αλλιώς φιλότιμο καλεί φιλότιμο. Αλλά δεν βαριέσαι… ποιος το έχασε για να βρεθεί τώρα και μάλιστα μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που τα πελατάκια στο βρετανικό μουσείο αφήνουν τις λιρίτσες τους κίτρινες-κίτρινες (Λογοθετίδης, Σούλα). Είναι εποχές τώρα για μεγαλόψυχες κινήσεις αβρότητας και πολιτιστικής αδελφοσύνης;
*****Στο κάτω-κάτω ο Βρετανός είναι αλλιώς. Την έχει την τεχνογνωσία πιο κατακτημένη, πιο στο dna του. Θα βάλει και μια χλωρίνη, κι ένα άκουα-φόρτε να το καθαρίσει το κλεψιμαΐικο, να το κάνει ξεξασπρότερο ακόμα κι από το λονδρέζικο ήλιο!!! Ακόμα κι από το ( tres chic!) φόρεμα της Νατάσσας. Όχι σαν κι εμάς που τα βάλαμε μες στην «κιτρινίλα»και τάχα μου, τα ενώσαμε με τις απομιμήσεις των πρωτοτύπων, για σιωπηλή διαμαρτυρία. Κι αν θες να ξέρεις Σούλα, δεν είναι ότι σηκώσανε και όλο τον Παρθενώνα. Τα μπροστά-μπροστά ξηλώσανε μόνο, με μπλακεντέκερ, το υπόλοιπο μάρμαρο το αφήσανε. Μη τους πούμε και λιγούρια. Έλεος!
***** Έλεος! που ακούστηκε και από (δεν ξέρω ποιον ν΄αγιάσει το στοματάκι του) επίσημο, όταν φτάσανε στον τρίτο όροφο και ο καθηγητής Παντερμαλής απογείωσε την ξενάγηση του, δίδοντας και αυτές τις πικάντικες λεπτομέρειες (το μπλακεντέκερ). Μεγάλη μορφή ο κύριος καθηγητής. Δεν χόρταινες να τον ακούς. (Ο Σημίτης με ανησύχησε λίγο που φόραγε ακουστικά, αν και η ξενάγηση γινόταν στα ελληνικά, αλλά λόγω της εθνικά υπερήφανης ημέρας, θα το αφήσω ασχολίαστο. Μπορεί να το έκανε από πείσμα γιατί τον βάλανε να κάτσει πίσω-πίσω. Αλλά με αυτή τη λογική, και η Ντόρα που είναι εν ενεργεία Υπουργός Εξωτερικών -μέχρι να αναλάβει ο Καρατζαφέρης τουλάχιστον-και τη βάλανε να κάτσει γαλαρία με τους μητροπολιτάδες, τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να φωνάξει το μπαμπά; Να γίνουν όλα μάρμαρα πλίνθοι και κέραμοι, ατάκτως ερριμμένα!).
*****Αλήθεια, ο μπαμπάς δεν εκαλέσθη; (Εντάξει αστειεύομαι, Σούλα).
*****Αλήθεια η Γιάννα δεν εκαλέσθη; (Δεν αστειεύομαι, Σούλα) Οι μεγιστάνισσες Μαριάννες (Λάτση- Βαρδινογιάννη) ήταν εκεί. Η πρωτεργάτισσα των επιτυχημένων ολυμπιακών του 2004, άξια μεταλαμπαδεύτρια του αρχαίου ελληνικού πνεύματος (και της πέρλας Σανέλ) που ήταν; Μάρμαρα καλούν μάρμαρα.
*****(Φιλότιμο καλεί φιλότιμο. Η εθνική Γιάννα αποφάσισε πως τα ΜΜΕ δεν είναι πολύ του γούστου της, εν τέλει, και την ώρα που το μουσείο άνοιγε, εκείνη έκλεινε τον ιστορικό Ελεύθερο Τύπο και τον City FM, αφήνοντας 450 ανθρώπους, χωρίς δουλειά, τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Τώρα το πώς κατάφερε να βάλει σε τάξη κοτζάμ ελληνικό κράτος, που όλοι ξέρουμε και την ευκινησία του και τις παροιμιώδεις αποδόσεις του κι επιδόσεις του και δεν κατάφερε να φέρει βόλτα την ίδια της την επιχείρηση…Γιάννα (έπρεπε να )καλεί Μπερλουσκόνι).
*****Για να μην πω ότι εξαιτίας της δεν είδαμε και το γάμο των Μπουμπούκων απευθείας. Κι έπρεπε να περιμένουμε να ξημερώσει ο θεός τη μέρα για να αρχίζουν τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα να δούμε λίγο τούλι, τούρτα και συγκίνηση. Κι έχει τελειώσει και η πρωινή Μελέτη και ξεροσταλιάσαμε να περιμένουμε.
*****Η δε βραδινή Μελέτη, παρουσίασε τις «Γυναίκες της χρονιάς» στο Σταροκάναλο. Βγήκε η συντρόφισσα Λιάνα και το έκανε το μαγαζί…κόβα. Αφιέρωσε το βραβείο της, στη γυναίκα που της έφτιαξε τα παπούτσια της (φασόν, Σούλα) και στις αποκλειστικές των νοσοκομείων που πιθανά θα έβλεπαν κλεφτά το φαντασμαγορικό σόου. (Ούπς! μη χαλάς την ευχάριστη ατμόσφαιρα! ) Πολύ ενοχλήθηκε ο κύριος Λάλας. Το επόμενο βράδι κύλησε με τάχα μου αστειάκια- μπηχτές από μικροφώνου στην Κανέλλη και του ασυμβίβαστου να ανήκει στο κομμουνιστικό κόμμα και να παραλαμβάνει τέτοιου είδους βραβεία. Δρεπάνι καλεί σφυρί (για τέτοιου είδους πνευματικές αγκυλώσεις)
*****Όσον αφορά το μωρό, εδώ μιλάμε για σωματικές αγκυλώσεις (στάση καναπές). Άρχισαν τα προκριματικά για το Euro 2010!

Media-στε, αλλά,
πάτε και καμιά βόλτα από το καινούργιο μουσείο
vandakakiopoulou@gmail.com
Bάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: