Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

«Η Θέμις έχει κέφια».

Τη θυμάσαι Σούλα την σειρά στην παλιά ασπρόμαυρη του- βούλα; Α, ναι σωστά. Εσύ δεν την πρόλαβες. Άρα δεν θυμάσαι ούτε το «Η Θέμις έχει νεύρα». Κι αυτό στην ασπρόμαυρη του-βούλα. Κοίτα όμως κύκλους που κάνει ο καιρός Σούλα και πως όλα ξαναγυρνούν στο σήμερα. Η Θέμις (Δικαιοσύνη) τη Δευτέρα στην έγχρωμη πια, του-βούλα και κέφια είχε για κάποιους και νεύρα για κάποιους άλλους. Την επικαλέστηκε και ο Υπουργός Παυλίδης και οι λογής θέλω να γίνω-ξαναγίνω Υπουργός. Τρελό σουχτσέ η (Θε-ά!Θε-ά!) Δικαιοσύνη. (Και όσους δεν ικανοποιηθήκαν από το αποτέλεσμα, να μην ξεχνάνε ότι είναι τυφλή! Η Θέμις-Δικαιοσύνη. Γιουστίτια στη Ρωμαική μυθολογία. Βρε γιούστ!!!)
*****Κι έχεις και τον ΣΚΑΙ να σου βάζει τον Περικλή (του Ξανθίππου, βεβαίως-βεβαίως) στους Μεγάλους Έλληνες την ώρα που απέναντι οι σύγχρονοι «μεγάλοι» Έλληνες κάνουν τζαρτζαρίσματα με την καυτή πατάτα. Που πάτε ωρέ εκεί στο Φάληρο; Ποιος θα δει τον Περικλή; Εδώ μιλάμε για… ανδρών γαρ επιφανών πάσα γή…πατρίς.
*****(Για να μην πω και για την αμίμητη ατάκα του συμπαθέστατου κατά τα άλλα Ανδρέα Λοβέρδου «Σας παραδώσαμε την καλύτερη Ελλάδα όλων των εποχών!». Όχι, δεν τον εξαίρεσε τον χρυσούν αιώνα Σούλα μου. Μη με λες Κακιοπούλου.)
*****Μια κακία μένει στον παλιόκοσμο σκέφτηκε η Τατιάνα και κάλεσε στην εκπομπή της την άσωτη κόρη Χριστίνα Λαμπίρη ίνα την συγγχωρέσει ενώπιον μας. Γιατί; Διατί κάποτε στα πολύ παλιά-παλιά χρόνια, που τα δυο κορίτσια ήταν μαζί η Χριστίνα ζήτησε το μερίδιο της από τις…μεσημεριανές τατιανιές και την έκανε για άλλες…συχνότητες ίνα αποκτήσει το δικό της βασίλειο. Αν αυτό δεν είναι μεγαθυμία τι της Στεφανίδου είναι;
*****(Κι αυτά τα βλέπει ο Θεός Σούλα μου. Και παρόλο που θα έπρεπε να έχει τσαντιστεί λίγο που η Τατιάνα ντύθηκε μουσουλμάνα σε άλλη εκπομπή κι έκανε τσάρκες με τη μαντήλα, ωστόσο έστειλε θεία φώτιση στον Λεβέντη του Αντέννα και της ξαναδώσανε τα καλλιστεία, σε ανταμοιβή της καλής της καρδιάς)
*****Άντε να δούμε και καμιά συγχώρεση της Σαρρή στο Λάκη, τώρα που αναζωπυρώθηκε η κόντρα, ένεκα των εβδομαδιαίων και πάλι (τι καλά!) εμφανίσεων του Λάκη.
*****(Άλλες προτεινόμενες συμφιλιώσεις. Μουρατίδης-Σκάσε Ηλίθια(πως τον έλεγαν; Α, Μάρκελος Νύκτας). Κακαουνάκης-Ψωμιάδης (σε εκπομπή του Νομάρχη φυσικά, γιατί ως γνωστόν «τα φέρνει» στα κοινά 15-44 κι έχει κατακλυστεί από προτάσεις). Αντρέας-Δημητρούλα (δεν μπορώ να βλέπω τον Αντρέα να μαραζώνει έτσι.-Και το Μαλέλη επίσης, με την επιλογή του.)
***** Στην ΕΡΤ πάλι που το πρωινάδικο τους πάει μια χαρά -για κρατική τηλεόραση πάντα- τα αυτογκόλ συνεχίζονται. Αποφάσισαν πως του χρόνου η εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, «Συμβαίνει τώρα», δεν θα συνεχιστεί γιατί… δεν το μπορούν το διψήφιο στην τηλεθέαση. Τους σοκάρει. Τους προκαλεί σύγχυση.. Ίσως έχουν και το φόβο της επιτυχίας. Αλλά θα μου πεις Σούλα, τότε πως ποντάρουνε στο Sakiiiiiis; Και θα σου απαντήσω εγώ η Κακιοπούλου. Είδες τη συνέντευξη του Ρουβά on line στην επίσημη ιστοσελίδα για τη Εurovision; Όχι γιατί δεν έχεις ίντερνετ; Γιατί κι εγώ που έχω την είδα νομίζεις; Δεν ξέρω από κρατική στήριξη αλλά από τεχνική υποστήριξη…μήτε ο Sakiiiiis δεν έτυχε περιποίησης. Κι όχι τίποτα άλλο είχα και την ανιψιά του μωρού που είχε στηθεί να τον δει στον υπολογιστή μου και μου έσκασε το καψερό στο κλάμα!
*****Και κλάμα…στο ΟΑΚΑ. Όχι το μωρό, προς Θεού. Το μωρό –λέει-το ήξερε από την αρχή –λέει-ότι το κύπελλο ήταν του Θρύλου. Βράχος. Ακλόνητος. Εμένα να ρωτάς Σούλα, που τον μπούκωνα χούφτες-χούφτες τα ηρεμιστικά. (Μεταξύ μας εκτός της δικαιοσύνης καμιά φορά χρειάζεται και τύχη -άλλη ανοιχτομάτα από κει!-).

Μedia-στε δια γυμνών οφθαλμών!
vandakakiopoulou@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: