Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Αντηλιακό (18 βαθμοί), πετσέτα φούξια με φοίνικες, τσοκαράκι ψιλοτάκουνο (για να κολακεύει τη γάμπα), στικ για τα τσιμπήματα (θερίζουν οι τσούχτρες, Σούλα μου), κεφτεδάκια (κλασική αξία), βιπεράκι (από αυτά του Αλτεροκάναλου ), δεύτερο μαγιό, ομπρέλα θαλάσσης και προς θεού! Περτικαλί μπρατσάκια και σωσίβιο, για παν ενδεχόμενο μέρες που είναι. Και για να είμαστε πιο ασφαλείς, 8 η ώρα Κυριακή Σούλα, έρχομαι να σε πάρω, περνάμε από το εκλογικό κέντρο να…αλλάξουμε και μετά τραβάμε για Ζούμπερι, σίγουρες πια πως δεν θα…βουλιάξουμε.
*****Διότι εγώ τον άκουσα τον Πρόεδρο Γιώργο στο ντιμπέϊτ και το κατάλαβα το μήνυμα. Το συγκεκριμένο. Άλλα δεν κατάλαβα.
*****Λόγου χάρη, τι νόημα έχουν οι ερωτήσεις, όταν οι απαντήσεις είναι έτσι κι αλλιώς προκαθορισμένες. Γιατί δε ρώταγε ο Σρόϊτερ ας πούμε τον Πρωθυπουργό τι γνώμη έχει για το διαζύγιο της Ρούλας της Βροχό; Εκείνος πάλι θα είχε όλη την ευχέρεια να απαντήσει για την δραστήρια εξωτερική πολιτική, ορμώμενος από την αλβανική καταγωγή του Φραν αλλά και για τη μείωση τέλους ταξινόμησης των οχημάτων μεγάλου κυβισμού (βλέπε το τζιπ που η Ρούλα έγραψε στον «σύζυγο»), ως επιτυχή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
*****Με την ίδια λογική ο Πρετεντέρης μπορούσε να ρωτήσει τον Παπανδρέου για την τριφυλλάρα και εκείνος να μιλήσει για το ελπιδοφόρο σχέδιο του, της πράσινης ανάπτυξης και πάει λέγοντας.
*****Λέγοντας για Σρόϊτερ και Πρετεντέρη, ήτοι, παλιά και καινούργια φουρνιά δημοσιογράφων ντιμπεϊτολόγων, να χαιρετήσω την είσοδο της Σίας –Και σου κανε ένα μαλλί!- Κοσώνη του Σκάι, στην ομάδα. Η συγκεκριμένη δε χρειαζόταν καν να ρωτάει. Ο Καρατζαφέρης παραληρούσε μπροστά της έτσι κι αλλιώς.
*****Υπερπαραγωγή η ντιμπεϊτιάδα. Είχαμε και μέικ οφ και παρασκήνια και αφίξεις στο κόκκινο χαλί και φλας φωτογράφων (ποια Μπελούτσι και Τζολί, μπροστά στην Αλέκα!)
*****Μόνο οι αυστηρές (και γκλαμουράτες) αδελφές -όχι διάλογο παρακαλώ!- Μαγγίρες έλειπαν σαν συντονίστριες .Γιατί, η Χούκλη, όχι να το καταγγείλω αυτό Σούλα, μόνο στον Λιάτσο έκανε συνέχεια παρατηρήσεις που ξέφευγε από το χρόνο (κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα ότι είσαι του ελαφρού, σε έφαγε το Σταροκάναλο Αιμίλιε). Τέλος πάντων, ευελπιστώ στο επόμενο ντιμπέϊτ των εθνικών εκλογών αυτό το μικρό λαθάκι να διορθωθεί.
*****(Γιατί τίποτα άλλο δεν πρόκειται να διορθωθεί. Ας το πάρουμε απόφαση. Το ντιμπέϊτ δεν θα αλλάξει μορφή. Κι εν τέλει αφού όλοι συμφωνούν, ότι έτσι που είναι δεν προσφέρει τίποτα, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων που παίρνουν μέρος, γιατί βρε καλόπαιδα πηγαίνετε κάθε φορά και δε λέτε ένα …μπα, δε βαριέσαι έχω κλείσει για spa;)
*****Και αν, εν πάσει περιπτώσει, χαρακτηρίζεται όλη η ιστορία στημένη και αδιάφορη και χωρίς να δίδονται αληθινές απαντήσεις, μαζί με τις Μαγγίρες, την επόμενη φορά κλείστε και τη Μπουμπούκα Μανωλίδου και να σου πω εγώ, αν αυτά που θα απαντήσουν είναι….ΨΕΜΜΑ! και πάνε τα ψηφαλάκια και τα ευρουδάκια, κύριοι πρόεδροι, αμ πως!
*****Η δε Μπουμπούκα, έβαλε την Τατιάνα στον ανιχνευτή ψεύδους για να απαντήσει σε καυτές ερωτήσεις, λέει, που μας ταλανίζουν όλους, λέει, κατόπιν όμως προσκλήσεως-προσφοράς της ιδίας της Τατιάνας. (Αυτή πρέπει να το έχει ανανεώσει Σούλα το συμβόλαιο, να μου το θυμηθείς. Δεν εξηγείται τέτοιο ρίσκο αλλιώς.. Όχι το φαντάζεσαι; «Τατιάνα, του χρόνου θα είσαι στον Αντένα;», « Όχι θα αναλάβω το πρωινό του Αρναούτογλου!». Δέκα δέκα τα ασθενοφόρα στο Μαρούσι. Για να μην πούμε για το Γρηγόρη που είναι και σε επικίνδυνη ηλικία και…κουρασμένος.
*****Κουρασμένο γεννήθηκε και το μωρό, αλλά την Κυριακή θα πάει να ψηφίσει. Νομίζει πως είναι για το UΕFΑ βέβαια, αλλά δεν πειράζει. Σημασία έχει να πάει στην κάλπη.

Media-στε και καλή ψήφο!
vandakakiopoulou@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: