Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Εμένα Σούλα, η Σταχτοπούτα δε μου αρέσει.

Και δεν είναι που με πιάνουν τα φεμινιστικά μου και προτιμώ την Κλυταιμνήστρα (αν και θα έπρεπε με τον προκομμένο που μου έτυχε), είναι που προτιμώ την Ωραία Κοιμωμένη, που όπως και να το κάνεις είναι πιο… ξεκούραστος ο ρόλος. Δυο ατάκες όλες-όλες. («Τι είναι αυτό;» Αδράχτι. Μπουπ, παρ’ την κάτω. Και μετά από 100 χρόνια… «Πρίγκιπα ήρθες;» Και ζήσαν αυτοί καλά κλπ, κλπ. Χαλαρά, η πρωταγωνίστρια!).
*****Παρ΄ όλα αυτά, την εβδομάδα αυτή τη ζήλεψα την Σταχτοπούτα. Αυτό το μωβ γοβάκι (έστω, μποτάκι) των 680 ευρώ, μαχαίρι στην καρδιά! αλλά…δε βγαίνω Άννα μου. Ούτε κι εσύ, για αυτό και κατέληξες στην τσαντούλα με έκπτωση 50% (που είχε κι κείνο το γδαρσιματάκι στην πλάτη και την πήρες τελικά κοψοχρονιά).
*****Άννα, μην κλαις θα γυρέψουμε βερεσέ από τον Καλογήρου. (Και να έχεις κι από πάνω, τους τάχα μου ρεπόρτερ πως η Διαμαντοπούλου τα τρώει στα…λούσα!)
*****-Δεν ήμουν εγώ ρε παιδιά!
*****Καλά που βγήκε ο Πάγκαλος, στο Λυριτζή και στον Οικονόμου κι έκανε την επίσημη διάψευση. Ε, μετά τους πέταξε και τη βόμβα με την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων…Μπουρλότο!
*****Μια χαρά τα παιδιά, επί τη ευκαιρία, στο καινούργιο σπίτι. Η συνταγή ίδια βέβαια, αλλά το στούντιο του Σκάι μες στη χλιδή και την τεχνολογία.. Μόνο πάρτε τους ένα πιο μεγάλο τραπεζάκι να κάθονται γιατί που να χωρέσουν σε ένα κρασοβάρελο δυο μέτρα παλικάρια της ενημέρωσης…
*****Στην Πόπη που τους ακολουθεί και είναι και μινιόν της βάλατε κοτζάμ γραφειάρα. Αδικία…(Θα μου πεις της Τσαπανίδου της αλλάξανε τα φώτα στα…φώτα. Κάθε 5 λεπτά…σκοτάδι.)
*****Τι να πεις Σούλα; Κάθε αρχή και δύσκολη έτσι είναι. Κι όταν μπλέκεσαι με καλώδια και την τεχνολογία…Εδώ, κοτζάμ Αντέννα που είναι και χρόνια στα μπετά, και το φιάσκο δεν το γλίτωσε στην πρεμιέρα του «Πόλεμος των άστρων». Τι το θελε να διαφημίσει πως μετά την προβολή της σειράς ο αστρολόγος που την επιμελείται θα μιλήσει με τους τηλεθεατές στο chat του σταθμού;
*****Κατέρρευσε το σύμπαν! (Αυτό βέβαια, το λες επιτυχία).3.500 άνθρωποι μπήκαν μονομιάς για να πάρουν συμβουλές από τον μέγα Πανόπουλο. Πόσα να αντέξει και το σύστημα; (Πόσα να αντέξουμε κι εμείς; Εκεί καταντήσαμε να περιμένουμε να ακούσουμε καμιά κουβέντα ελπίδας από…τα άστρα γιατί από τη γή, δε…)
*****Κι έρχεσαι τώρα κυρία Μαριλίζα, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση, να ξαναθέσεις το θέμα απαγόρευσης του…καπνίσματος. Τέτοια εποχή! Που για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, απ΄ τα ντουμάνια δε βλέπεις την του-βούλα απέναντι τι παίζει. Άσε που βάζεις και τρικλοποδιά στον σύντροφο Παπακωνσταντίνου μ΄ αυτά και μ΄ αυτά. Πάνω που έχει κόψει το κοστουμάκι τι θα οικονομήσει από τη φορολογία στα…θεριακλίκια. Τι, πάλι με ψεύτικα στοιχεία θα βγούμε δηλαδής;
*****Θα τελειώσουν τα μανταλάκια με τόσα λερωμένα κι άπλυτα πια, αυτή η χώρα…
*****(Μ΄ αυτή την καθαρο-Μαρούλα, τον Antonis, που μπλέξαμε πάλι, τι θα κάνουμε; Μια με τα σφουγγάρια, μια με τα μανταλάκια…έτσι είχε βγει κι η ρετσινιά στις…παστρικές).
*****Τις παστρικές λέω!
*****(Σιωπή).
*****Τις αστεφάνωτες!
*****(Η σιωπή των…μωρών).
*****(Τι γοβάκια -έστω, μποτάκια- και δαχτυλίδια, καλύτερα να ψάξω για το άγιο δισκοπότηρο…να βγω και στο Χαρδαβέλλα!)

Media-στε εσείς καλύτερα!
vandakak@gmail.com
Bάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: