Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Ε ρε τι θα έλεγε το στόμα του!

Όχι πες Σούλα, έτσι δεν τη βγάλαμε, το τελευταίο δίμηνο; Αχ και τι θα τους έσερνε! Με τα κρομμυδάκια θα τους είχε κάνει και τους σεμνούς και τους αντιπολιτευάμενους (που θέλουν μεν, να σεμνυθούν αλλά η χαρά δε τους αφήνει) Όχι πες, αυτό δεν μου έλεγες στο τηλέφωνο κάθε φορά που έσκαγε κι από μια καινούργια σεμνολαμογιά και ταπεινορεμούλα, Σούλα; Κι όταν Δευτεριάτικα, ζήσαμε πια και την ηρωική έξοδο Δαϊλάκη…Αϊ Λάκη…
*****Πες τα χρυσοστόμε και η μονή δωρεάν. Και να σου γράψουμε και το τελευταίο οικοπεδάκι που μας έχει μείνει πριν μας το πάρει κάνας Εφραίμ. Χαλάλι σου και να πάει και το χρυσόβουλο, με τέτοιο γέλιο που ρίξαμε την Τρίτη!
*****(Σε αυτό το σημείο να χαιρετίσω τη συντρόφισσα Ανθούλα, που αν είχαν φαντασία οι κεντρικοδελτιάδες, το γέλιο της θα βάζανε για υπόκρουση κάθε φορά που θα βγάζανε τους τάχα μου, πολιτικούς στα παράθυρα, τάχα μου, πως δίδουν εξηγήσεις, τάχα μου, πως έχουν κάτι να πουν).
*****Πες τα Λαζόστομε και μη σταματάς πουθενά. Από τον εθνικό ύμνο του Ευαγγελόπουλου ( Η λοβοτομή είναι μια κάποια λύση), μέχρι τα καλοδιαλεγμένα αποσπάσματα από τη ΔΕΘ, των χρυσών κληρονόμων της «ΕΞΟΥΣΙΑ Ε.Π.Ε.».(Η λοβοτομή είναι επίσης μια κάποια λύση, ή σε μας ή σε αυτούς)
*****Η δε επιχείρηση ΕΞΟΥΣΙΑ, Α.Ε. την παρέλαβαν (ή θα την παραλάβουν κάποιοι, γιατί όπως είπε και ο κύριος δημοσκόπος δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Κανένας, ), Ε.Π.Ε. θα την παραδώσουν, ήτοι, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Περιορισμένης, λόγω…(η λοβοτομή που λέγαμε παραπάνω)
*****Σε ένα πράγμα μόνο θα διαφωνήσω με το Λάκη. Και θα τον μαλώσω. Μα να πει βρε Σούλα μου, ότι ο γάμος, έγινε για τα εισιτήρια; Αφού τον βλέπεις το Σωτηράκη, (σύζυγος Μιμής), ότι εφτά κιλά και μια φαβορίτα έχει μείνει, από το πάθος…Η δε Μιμή, (σύζυγος Μιμής, διότι ο άνδρας της ζωής της είναι αυτή, που έλεγε και το πρότυπο Αλίκη), από την πολλή (πώς να το πω τώρα κομψά; Καψούρα να το πω; Καψούρα, θα το πω να πάει και το χρυσόβουλο!) από την πολλή καψούρα , ναι Σούλα, για το Σωτηράκη, οι ουρανοί είναι δικοί μας, ένα πράγμα. Ούτε από φτώχεια καταλαβαίνει, ούτε από πόλεμο, ούτε καν από σκισμένο καλσόν!
*****Θα τα σκίσουμε τα καλσόν μας Σούλα μου, με αυτά που ακούμε και βλέπουμε (και να ναι καλά ο Λάκης και το επιτελείο του που τα βρίσκει και μας τα βάζει Umber alert, ήτοι, προσοχή! Λοβοτομή!). Θα τα σκίσουμε τα καλσόν κι έρχεται και χειμώνας …
*****.(Και το ζήτημα είναι θα περισσέψει τίποτα για πετρέλαιο και για μας ή θα μας μείνει μόνο…το βάτεμα; Και θα γυρνάμε κοριτσάκια, αγοράκια και «γλυκιές-γλυκιές», σαν τα βατοπαίδια με τα σπίρτα; )
***** Άλλη απορία, τώρα. Οι 50 πρωτομάστορες του ρεπορτάζ, (μετά τη μάχη της ενημέρωσης) τρώνε κι αυτοί σταφύλι μπροστά στον ολόσωμο καθρέφτη τους, φορώντας μπουρνούζι με το λογότυπο της εφημερίδας που πρωτομαστορεύουν; ή να καταγγείλω τη στυγνή εργοδοσία που πίνει το αίμα του εργάτη παύλα πρωτομάστορα; Σύντροφε αφεντικούλι Καρατζαφέρη την αυτοκριτική σου.
*****Κι αν, ό μη γένοιτο, δεν πάει καλά το εγχείρημα (επειδή η μπανιέρα είναι γρουσουζιά στη διαφήμιση εφημερίδας), βάλε δώρο τα μπουρνούζια. (Με πρωτομάστορα μέσα, αν είναι κάνα καλό κομμάτι)
*****Άντε, μια-μια οι μεγαλοκοπέλες τακτοποιούνται. Να παίρνουμε σειρά.

Media-στε και στα δικά μας!
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: