Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Αφουγκράσου τα σημεία των καιρών, Σούλα.

Τι θέλει να πει το ποιητή- αστρολόγο; Πρόσεξε την Αφροδίτη που κάνει εξάγωνο με τον Πλούτωνα και ημιτετράγωνο με τον Κρόνο; Αμ, όχι μόνο Σούλα μου, που σε έχει κάνει τζιμάνι η Λίτσα Πατέρα, έτσι που τα λέει ανά μία ώρα στον Πρωινό Καφέ μπας και φέρει κάνα νουμεράκι . Όχι μόνο. Αφουγκραστείτε τα σημεία των καιρών, ίνα κάνετε τις απαραίτητες αναγωγές, ίνα είστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, ίνα μην σας πιάσουν στον ύπνο. (όχι, η Ίνα Λαζοπούλου είναι άσχετη Σούλα, αν και τώρα που το λες επιστρέφει ο Λαζόπουλος από 30 Σεπτέμβρη, δόξα τω θεω!)
*****Τω Θεώ, τω Θεώ, που κόσμο ακούει και κόσμο δε βλέπει τώρα τελευταία, καθότι τα μεν δεξιά του χέρια επί της γης έχουν γίνει επιδέξιοι μεσίτες και γκλαμουράτες τηλεπερσόνες (αν και δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με τις ζωντανές συνδέσεις και πίπτουνε σε «φραστικά λάθη και ανακολουθίες». Πως είπε ο Σεβασμιώτατος Ευφραίμ, καλή ώρα, πως τα λεφτά θα κατατεθούν στο Παρακαταθηκών, πλην όμως το Παρακαταθηκών δεν είδε ούτε σέντσι τσακιστό;)
*****Τα δε αριστερά του χέρια, ήτοι το ποιμνίον, όλο γύρω-γύρω το πάει και ανακατεύεται. με τον «Πονηρό» και όλο στα σημάδια και στα νουμεράκια του μπλέκει. Ήτοι, τι το πουλάς το 66.6, του Ομίλου κύριε Κοντομηνά μου; Χάθηκε ένα 66,7; Γιατί δηλαδή μας αγριεύεις χειμωνιάτικα, και μας ρίχνεις στα ξένα χέρια και μας ξαναφέρνεις τους Γερμανούς;
*****(Στα λεγα, Σούλα, δε στα λεγα; Αφουγκράσου τους καιρούς, δεν ήταν τυχαία η έλευση της Γερμανού, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι. Θα μου πεις ήταν πολλά τα λεφτά, Βάντα. 125,7 εκατομμύρια ευρώ. Σιγά…και δεν έλεγε του Ευφραίμ ότι το είχε διπλό και να αλλάζανε ; Πιο πολλά θα έβγαζε, θα του δίνε και τον Τζιλμπερτο Σίλβα κι ένα ταξί ελικόπτερο και θα έμεναν και στο ελληνικό σόι τα κανάλια ).
*****Όχι, γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, Σούλα μου. Διότι αύριο μεθαύριο, έρχεται ο Γερμανός (δυστυχώς, όχι ο Φρέντυ ) και σου λέει, εμένα δεν μου κάνει η Ελένη ; Ποία η θέσις μας, ημών, ως έθνος; Τι θα απογίνουμε χωρίς ωραία Ελένη ΚΑΙ μάνα (όλα τα στερεότυπα μαζί; )
*****Βέβαια, οι Γερμανοί ως χρόνια στο κουρμπέτι και μανατζαρέοι από κούνιας σιγά μη την κουνήσουν την Ελενίτσα, που και πάλι πρώτη είναι, αλλά όπως και να έχει αυτά εμπεριέχουν ένα κίνδυνο, όπως και να το κάνεις.
*****Γιατί κι η Ελενίτσα πρώτη μεν, αλλά (αφουγκράσου τους καιρούς Σούλα, κάνε τις αναγωγές) οριακά σαν τη Νουδούλα κι ο Γρηγόρης από απέναντι το ανακάμπτον ΠΑΣΟΚ. 27% η μάνα, 26, 3 % το καλό παιδί (εβοήθησε και ο απήγανος και μαραθόσπορος βέβαια, που κουβάλησε την πρώτη μέρα. Μήπως να το σκεφτόταν ο Πρόεδρος εκεί στην Τρικούπη;) Οι δε Μαρουσιώτες…πως ήταν ο Τσίπρας στην αρχή με τα ιλιγγιώδη διψήφια και μετά…ήρθε η συσπείρωση και…τα κεφάλια μέσα; Ε, προσγειώθηκαν σε ένα αξιοπρεπέστατο 13 % και ούτε το παπά μην το πούνε (και ορθά, γιατί έτσι που έγινε η αγιοσύνη…)
*****Στιγμιότυπα θα μου πεις και κάτσε να δούμε πως θα πάει το πράγμα. Γενικώς και σε πολλούς τομείς. Σωστό κι αυτό θα το δεχθώ.
*****Πάντως το μωρό θυμάται πως το RTL είχε τρελές δόξες τις αρχές του 90 που έδειχνε αβέρτα «καλλιτεχνικές» μεταμεσονύχτιες ταινίες και την καταχάρηκε την μεταβίβαση, κάνοντας τις δικές του αναγωγές για το νέο ρεπερτόριο του Άλφα. Θου Κύριε!

Μedia-στε και…ο Θεός να βάλει το χέρι του!
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: