Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Φούλ σεζόν Σούλα!

Φούλαρε το τηλεκοντρόλ μπαταρίες, (γιατί για φουλάρισμα καρμπυρατέρ και δεξαμενής δεν έχεις ελπίδες, όπως όλοι καταλάβαμε) και κάτσε στην τουβούλα που πλάκωσαν οι πρεμιέρες καταιγιστικές και σωρηδόν και να η ευκαιρία…κάνε μου τη Σάσα Ντάριο (καλός μπάτσος) και το Λευτέρη Παπαδόπουλο (κακός μπάτσος).
***** Ο καλός κι ο κακός μπάτσος είναι ένα θέμα προς επίλυσιν μεταξύ του Ιεροκλή Μιχαηλίδη (Προκόπης) και του Κρατερού Κατσούλη (Θωμάς). Ο τρίτος της παρέας δεν έχει τέτοια διλήμματα. Ο Λουκάς ή κατά κόσμον, Γιώργος Χρυσοστόμου (παιδί των Singles) δεν έχει τέτοια διλήμματα, είναι ο παντός καιρού πιστολέρο. L.A.P.D. βλέπε, Lekanopedio Attikis Police Department, Δευτέρα στις 10 το βράδι, στο Μέγκα. (Και το βλέπε, το εννοώ.)
***** Καιρό είχα να δω σειρά ελληνική, τόσο φρέσκια, , με χαρακτήρες να μας κλείνουν το μάτι συνομωτικά, με έξυπνους διαλόγους νεοελληνικής τρέλας και κυρίως, όλο το επεισόδιο είναι «ψαχνό». Ούτε μια τόση δα κοιλίτσα. Πρεμιέρα που δε χρήζει δεύτερης ευκαιρίας. Το πήρε το χαρτί με τη μία, πράγμα που έδειξαν και τα υψηλά νούμερα που τσίμπησε. Πρώτη και με διαφορά…
***** Από την εθνική μας Πρώτη, που όμως ήρθε δεύτερη. Αλλά θα μου πεις δεν είναι η πρωτότυπη εθνική Πρώτη, είναι το «αντίγραφο», η δεύτερη Πρώτη. Σε μπέρδεψα Σούλα; Κι εγώ έτσι μπερδεύτηκα με το «Έχω ένα μυστικό» στον Άλφα, ήτοι τη βιογραφία της εθνικής μας σταρ (δια χειρός εθνικού υιού)μεταφερμένη στην του-βούλα. Δεν είναι κακή η Παπουτσάκη, που υποδύεται την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ίσα-ίσα που τα σκέρτσα και τις τσαχπινιές, απ΄ότι φαίνεται τα μελέτησε πολύ. Εκεί ακριβώς όμως είναι και το πρόβλημα. Είχα την αίσθηση ότι έβλεπα την Παπουτσάκη, να υποδύεται τη Βουγιουκλάκη, να παίζει Βουγιουκλάκη στην…προσωπική της ζωή κι όχι ας πούμε στο «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο».
*****Ίσως φταίει το ξύλο που εισέπραξε ο εθνικός υιός, από τον πατέρα και επιχείρησε μια αγιογραφία-μυθοποίηση της Αλίκης, συμπάθειες είναι αυτές δεν κρύβονται. Άσε που δε μας πίπτει και λόγος. Ή μας πίπτει;
*****Η σειρά ήταν φροντισμένη. Η φωτογραφία όμορφη και οι ερμηνείες καλές σε γενικές γραμμές. Η Ρέινα Εσκενάζυ δεν είναι τυχαία σκηνοθέτιδα και βέβαια ο Κιμούλης αιρετικός μεν, αλλά πάντα δίνει, σε ότι κι αν παίζει. Αν εξαιρέσεις δυο τρεις χρονικές ανακρίβειες, όπως φερ΄ειπείν ότι ο διάδοχος το 1951 ήταν 10 χρονών και δεν έπαιρνε τις ρούγες με τη βασιλική μερσέντα (Τι εννοείς που το ξέρω Σούλα; Δεν το έπιασα το υπονοούμενο σου), η σειρά είναι συμπαθητική και αναμένουμε να δούμε το Θανάση Βέγγο. Και μόνο για το θείο Θανάση δηλαδή, βγήκανε τα νούμερα. Ε και λίγο καμιά κουτσομπολίστικη ματιά στη βαρία χείρα του Παπαμιχαήλ, μην το παίζουμε και υπεράνω τάχα μου δεν με ενδιαφέρουν εμένα αυτά…
*****Άντε να ξεπεράσει και την εν λόγω βαρία πατρική χείρα ο εθνικός Γιαννάκης γιατί εδώ που τα λέμε κοτζάμ Γιάννης είναι πια. Κι εμείς μαζί του. Όλα θα πάνε καλά.
*****Δίνει και το κακό παράδειγμα, όχι τίποτα άλλο. Βγήκε η Αγγελική Ηλιάδου στην Τατιάνα, γενεές δεκατέσσερις τους πέρασε τους δικούς της.
*****Ευτυχώς που πριν την Αγγελική, είχε περάσει όμως ο Νομάρχης και πήραμε μια γερή δόση οικογενειακών αξιών (ναι, Σούλα, κι ο κουμπάρος στην οικογένεια ανήκει. )
*****Μετά ο Νομάρχης έδωσε οδηγίες προς ναυτιλομένους εργένηδες στη σειρά Λόλα.
*****(Με το ζόρι τον συγκράτησε η γραμματέας να μην πάει και στη Νικολούλη, λίγη οικονομία δυνάμεων πολιτικέ άρχοντα. Αφήστε να αυτοσχεδιάσει λίγο και ο Μιτσικώστας!)
*****Που αρέσει και του μωρού, πουρουπουπού…..

Μedia- στε η Βάντα σφύριξε!
vandakak@gmail.com
Bάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: