Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ώπα, είπα, λέω! Δεν με χάλασε η όγδοη θέση στη Eurovision, Σούλα.

(Όχι ότι δεν θα ήθελα την πρωτιά. Αλλά και τον Τζορτζ Κλούνεϊ θα ήθελα. Τι πάει να πει αυτό δηλαδής; Δε γίνεται να έχουμε ότι θέλουμε). Με χάλασε που βγήκε η… Γερμανία. Α, μια οικογένεια είμαστε, να μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας. Καλό το κοριτσάκι, χαριτωμένο το τραγουδάκι, αλλά dus ist genug! (Nτας ιστ γκενούχ Σούλα! Αρκετά! Σούλα). Όχι άλλη Ανχέλα από πάνω μας Σούλα. Ράους βρε! Ράους βρε!
*****Το τι χάρηκα δε, τον Αλκαίο όταν έκανε την ταρζανιά κι έκλεισε το μάτι με νόημα στην κάμερα πάνω στο στίχο «πλήρωσα όσα χρωστούσα και τα δανεικά». Ώπα! Έμπαινε και γοήτευε Γιωργάρα! Αυτά είναι επαναστατικά μηνύματα ενάντια στην…πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό! (Κάποιος να με μαζέψει!)
*****(Κάποιος έπρεπε να μαζέψει και τη Λιθουανία, το Σάββατο. Αυτό το παγιετέ σορτσάκι με το κολάρο και γραβάτα από πάνω…μαχαίρι στην καρδιά της αισθητικής, Σούλα. Στη δε Σερβία, που τίμησε ο μέγας Μπρέγκοβιτς με τη σύνθεση του, η…γαλιάντρα, φτυστή ο… Κωστέτσος! Αφού με το που βγήκε περίμενα να ακούσω «τη Στιρέλα! Τη Στιρέλα» αλλά ευτυχώς μπήκαν τα χάλκινα και κατάλαβα πως ήταν μια απλή ομοιότης!)
*****Τέλος πάντων, mutatis mutandis (τηρουμένων των αναλογιών, Σούλα, αααχχχ χρόνια ήθελα να τη γράψω αυτή τη φράση) καλά πήγαμε. Αν λάβεις δε υπόψη σου ότι με δυο τεσσάρια θα ήμασταν στην 4η θέση…Ενώ ,με δυο εξάρια κι ένα τεσσάρι στην 3η θέση κ.ο.κ
*****(Τι σκεπτικό είναι κι αυτό που προέκυψε φέτος στην μετά των αποτελεσμάτων ανάλυση της Eurovision…αν είχε η γιαγιά μου δυο ρόδες παραπάνω…καγιέν θα χα βγει εγώ τώρα).
*****Βέβαια Σούλα, μην κοιτάς που κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και τον ύπουλο δυναμιτάκια τη συζήτησης. Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που ψηφίζουν οι χώρες (πρώτη φορά το είδα το είδα τόσο έντονα), οι συμμαχίες και οι ισορροπίες που διατηρούνται ή και αναπτύσσονται, τείνω να καταλήξω πως διαμορφώνονται δυναμικές συσπειρώσεων, που ανάγοντας τες σε πολιτικό επίπεδο, αφήνουν να διαφανεί ένα νέο μοντέλο τακτικισμών δυνάμενο στο μέλλον να πυροδοτήσει (Σούλαααα, τα χάπια!!!!)
*****Πάντως το χάπι έντ με τη φετινή νικήτρια και τον περσινό νικητή να ανταλλάσσουν ατέλειωτα φιλιά και τσαχπινιές…απαπά! Γιατί πιάνεστε ρε παιδιά; Κι εμείς κερδίσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι (Αν και το ενδεχόμενο ανταλλαγής φιλιών και χαριεντισμών της Ρουσλάνα με την Παπαρίζου δε νομίζω πως θα δυσαρεστούσε το μωρό και τα λοιπά…. μωρά, απανταχού της Ευρώπης).
*****Τέλος πάντων, καλά πήγαμε επαναλαμβάνω, άντε και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάρουμε μέρος (τώρα που ξεκαθαρίστηκε επισήμως πως η Ελλάδα θα συνεχίσει στον…θεσμό. Πρώτα ο Θεός βέβαια, αν δεν βαρέσουμε κάνα εθνικό λουκέτο και κρεμάσουμε το «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» απά στην Ψαρρού και την Ακρόπολη).
*****Θάρρος Σούλα. Όλα θα πάνε καλά. Παντρέψαμε και τη Βάσια (Λόη)μας, παντρέψαμε και τη Γωγώ(Μαστροκώστα) μας, παίρνει κι η Τζούλια (μία είναι η Τζούλια) πρωινάδικο στο Extra 3, δεν θα το βάλουμε κάτω οι περήφανες Ελληνίδες!
*****Ούτε καν η λαίλαπα Μουντιάλ δε θα μας γονατίσει!
*****(Το μωρό έχει αρχίσει και δείχνει σημάδια ανάρρωσης, λόγω του κο-ρυ-φαί-ου-α-θλη-τι-κού-γε-γο-νό-τος. Έχει αρχίσει και στοκάρει καφάσια μπύρες στη βεράντα! Άντε χαλάλι του! Αγάντα καπετάνισσες, Μουντιάλ είναι, θα περάσει!)

Μedia- στε ενωμένες θα νικήσουμε!
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: