Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα, Σούλα.

Άλλη μια ατάκα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου πραγματοποιεί καινούργια καριέρα στις μέρες μας ενώ σύμπασα η ελληνική του- βούλα συγκλονίζεται από το καινούργιο σκάνδαλο στα ελληνικά στρατά. Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε κι οι παντρεμένες (και δυο τρεις μισότριβες που δεν τις προτίμησε ο…υιός πολιτικού)
*****Όχι καλά λέω, ρε Σουλίτσα γιατί μ΄ αυτά και κυρίως με τα άλλα, τη βγάλανε τη βδομαδούλα τους τα μεσημεριανάδικα.(λίγο να σχολιάσεις το μποξεράκι, να και μια δήλωση του Υπουργού, κάνα πλάνο αρχείο της Τζουλάρας, βγήκε ο άρτος ο επιούσιος. Εγώ που κατά βάθος, είμαι του ποιοτικού και δεν θέλω να ασχοληθώ αλλά έχω κι αυτή την έλλειψη υλικού, ένεκα της καλοκαιρινής ξέρας και άπνοιας, πως θα την κλείσω τη…στήλη;
*****(Ποια ξέρα και άπνοια θα μου πεις, που έχω δέσει τα πελαργόνια με συρματόσχοινο μην μου τα παρασύρουν τα ξαφνικά μπουρίνια των ημερών! Μετανοείτε! Μετανοείτε αμαρτωλοί!)
*****Κι εν πάση περιπτώσει αν είναι η ζωή να σε ρίξει στην ανάγκη και να πέσεις χαμηλά .σε ανίερους συμβιβασμούς, τουλάχιστον κάν’ το με ένα κάποιο στυλ. (όχι, ότι η Τατιάνα έχει στυλ, έχει. Μη γινόμαστε και άδικοι. Άλλωστε σαρανταπέντε μάστορες κι εξήντα μαθητάδες είναι από πάνω της προκειμένου να βγει με το σωστό μπορντοπορτοκαλοροδοκόκκινο στα χείλη). Στα χείλη, το τονίζω. Γιατί στην εκπομπή…
*****Αυτή η χοντροκομμένη καρικατούρα του Σεφερλή ως μάνα Ελενίτσα Μενεγάκη με σετάκι το Λάτσιο από κοντά…Γεια στο γούστο σου βρε Τατιάνα! Και να οι ερωτήσεις αλά Εσπρέσο (εφημερίδα, ε λέμε τώρα, Σούλα) από κοντά. Και συναδελφικό το λες και με αισθητική και με…υψηλής ποιότητας χιούμορ! (Τι τραβάει κι αυτό το χιούμορ! Να καλύψει τον κάθε πικραμένο).
*****( Ο Πικραμένος τι να κάνει άραγε; Ο Χίος; Κι εκείνος ο Σάββας Τσιτουρίδης γιατί δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο να το κάνει το μαγαζί μια χαλίκι μια τσιμέντο;)
*****Θα μου πεις εμφανίστηκε ο…Κώστας. Μαυρισμένος, ξεκούραστος, αδυνατισμένος. Πήρε χειροκρότημα με το τσουβάλι, πήρε και φιλάκι από τον Antonis. Αλλά ο Κώστας δεν τα λέει πια. Τίποτα. Άχνα. Η σιωπή είναι χρυσός και τέτοια κλισέ. Μόνο αυτό το ανθυπομειδιάμα μεταξύ δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων. (Δεν ξέρω ίσως να είναι και θέμα διατροφής).
*****(Όχι το θέμα διαστροφής, αφορά αποκλειστικά εμάς, ως εκλογικό σώμα, Σούλα,).
*****(Ναι, και ως τηλεοπτικό).
*****Έχουμε να χορτάσουμε ρε-αλήτη σόου από Σεπτέμβρη…κι η πλάκα είναι ότι θα το δούμε Σούλα. Γιατί ούτε σέντσι δε θα έχουμε για εξόδους και κοκτέιλ πάρτυ και θα μείνουμε αμανάτι με την του βούλα και τα λογής φτηνά ετοιματζίδικα από το εξωτερικό.
*****Γιατί κι οι μεγαλοκαναλάρχες Σούλα, σαν γνήσιοι πλουτοκράτες αφεντικά (Μεντρέκα ζεις εσύ μας οδηγείς), πάνω στην ανάγκη θα μας βρουν και θα μας πατήσουν να μας αδειάσουν όλη την…πλέμπα της αμερικανιάς και της υποκουλτούρας. Λες και χάθηκε να κόψουν από κάνα μισθό ανθυποστάρ για να γυρίσουν κάνα σήριαλ της προκοπής. Να δούμε κάνα Καραγάτση, κάνα Τσιφόρο, να δουλέψει και κάνας ηθοποιός.
***** Ρε μήπως να οργανωθούμε; Μήπως ήρθε ή ώρα να σηκώσουμε α) γροθιά β) κάνα βιβλίο να ξεστραβωθούμε γ) κάνα τηλέφωνο να πάρουμε τον κολλητό να βγούμε έστω στα παγκάκια, έστω χωρίς Margarita και σφηνάκια;
*****(Ε μόνο αυτά μπορούμε να σηκώσουμε ρε μωρό, το τιμημένο δεν το βλέπω σύντομα με τέτοια…ύφεση)

Μedia- στε (ή μήπως όχι;)
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: