Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ-ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ

(ως προς το συναίσθημα, Σούλα) ΤΟΛΗ! Λυσσιάξανε πια πως θα τα πάρουν από την τρίτη ηλικία, Σούλα! Ντροπή βρε! (Η δε μελαχρινή (συν τω χρόνο, ξανθή) αγαπημένη Παναγιά, πάνε και τα Υπουργεία, πάνε και τα διεθνή συνέδρια, πάνω από όλα το πνεύμα και η ηθική, ίνα μη ζημιωθεί το κόμμα. Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος πτωχότερος, μετά την παραίτηση της Άντζελας (Γκερέκου Σούλα. Η άλλη Άντζελα δεν… παραιτήθηκε. Προσωρινά μόνο σε μια στιγμή αδυναμίας, το δέμας… μετά το άλγος της…ειρκτής. –Να πάρεις Μπαμπινιώτη Σούλα!- Το επόμενο δε, ΣουΚου ακολούθησε την…ειρκτή ο Τρούπης, αλλά όχι την…στιγμή αδυναμίας. Προσεχώς, περιμένω τη θυγατέρα Όλγα… κ.ο.κ.)
. ***** Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος πάντως, για να το ξαναμαζεύουμε, πτωχότερος , σύμφωνα με την κλασική αρλούμπα που λέγεται πάντα, και μόνο ο συχωρεμένος Γεννηματάς είχε καυτηριάσει: «Δεν είναι «φτωχότερος», παιδιά!. Το φτωχότερος σημαίνει ότι είσαι ήδη φτωχός». Βέβαια, το έλεγε για εποχές Μερκούρη (εξ ου και η αφορμή)…Άρα το ενδεχόμενο τώρα η πια φράση να μην είναι…αδόκιμος, έχει μια…σοβαρή πιθανότητα.
****(Εκτός των άλλων, η φράση αυτή λέγεται μόνο σε περιπτώσεις -έξω και μακριά-μη αναστρεψίμου φυγής-, αλλά εν πάση περιπτώσει, κι εσείς Πρόεδρε παύλα Πρωθυπουργέ Γιώργο, πολύ «αβάδιστα-αβασάνιστα» κάνατε δεκτή την παραίτηση. Που είναι η αναγνώριση και η επιβράβευση στην Ελληνίδα μάνα παύλα γυναίκα που θυσιάζεται ένεκα το αχαΐρευτο στεφάνι της; Αααααχ Σούλα…Βγαλμένα από τη ζωή!)
*****Και καλά να υπάρχει και στεφάνι Σούλα! Τι να πούμε κι εμείς!!!!
*****Η Ελενίτσα να τα βλέπει αυτά τώρα που είναι ζωντοχήρα! Που την έχουν περιλάβει όλες οι Σουσούδες των μεσημεριανάδικων και την έχουν κάνει όχι φύλλο και φτερό. Μια χαλίκι, μια τσιμέντο, ρίξε και λάσπη να περπατάμε…
*****Τι το θελες και συ να πας στο γάμο του κολλητού σου;
*****(Έλα μου ντε! Λες και θα παντρευόταν ο Τατάρογλου και δεν θα σηκωνόμουνα έστω κι από το μνήμα για να πάω! Κυρίως για τα μισθά βέβαια)\, αλλά πάντως εκεί θα ήμουνα! -Αν και κάπως χλωμή και τεθλιμμένη, ένεκα η έλλειψη φωτός, γενικώς!-)
*****Αλλά και καλά που πήγες βρε Ελένη μου κι εσύ, καλά που πήρες μαζί τον πρωτότοκο, να σε καλύψει το…παλικαράκι το 5χρονο; 4χρονο; Είναι μια «ανδρική» εκπαίδευση, δε λέω, Ελλάδα είμαστε, (για λίγες ακόμα παραστάσεις)…Εκείνο το «κι-εγώ-δεν –ξέρω-πως-αντέχω-και-με…εκπλήσσει-ο-εαυτός-μου!» τι το ήθελες; Να σου πω μια-δυο (εκατομμύρια, και μην πάμε και…εκτός συνόρων και συνθηκών διαβίωσης) περιπτωσούλες που ένα τέτοιο διαζύγιο θα τους ήταν «άει χάσου, ζουζουνάκι»; –Όχι, ότι το ισοπεδώνω το…δράμα που βιώνεις, αλλά ….
******Και εν πάση περιπτώσει…αν ενοχλώ με τα λεγόμενα μου…
****** Μηνύστε με, μηνύστε με, σε δίκες ξεφτιλίστε με…(που έλεγε κι ο Λάκης).
******Τώρα που μπήκε στο «ένδικο» παιχνίδι κι ο Πρόεδρος παύλα Πρωθυπουργός, ποιος τον…σταματάει τον κάθε πικραμένο να ξελυσσιάξει στα…εξώδικα και τις…αγωγές;
******Α ρε Αλέξη συ μας χάραξες πορεία!
******(Ρε Σούλα, μήπως να στείλω καμιά αγωγή κατά του μωρού; Είναι κι εκείνο το πράσινο φορεματάκι που χω βάλει στο μάτι και δε…βγαίνω, μάνα μου…)
******Α, και τώρα που είπα Αλέξη…Πρόεδρε να σου ζήσει κι εσένα και της Περιστέρας! Άντε και…Πρωθυπουργός, ο γιος!

Media-στε ( ε, να δούμε τι λεν κι… οι συνιστώσες!)
vandakak@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: