Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Δώσε μου εκλογές Σούλα και πάρε μου την ψυχή!

(και κάνα δυο δόσεις για το δάνειο επίσης, αλλά αυτό είναι ένα άλλο περιπεπλεγμένο θέμα, που όπως και να χει όμως τώρα θα πάρει μια πιο αλέγρα μορφή, άμα τη αφίξει, του Προέδρου Γιώργου στην εξουσία). Γιατί, σου τα έλεγα Σούλα και στο προηγούμενο, αλλιώς θα φλερτάρει ο νέος διεκδικητής. Θα το φέρει το κατιτίς του.

*****Και το έφερε. Να το ξεπάγωμα των μισθών, να το πάγωμα των ΔΕΚΟ, να η κατάργηση του ΕΤΑΚ, να τα παστέλια, να τα ξερολούκουμα, να τα σκυλιά δεμένα σε λουκάνικα, ήρθε ο κυρίαρχος λαός και του άνοιξε μια ψαλίδα να, με το συμπάθειο, στις δημοσκοπήσεις που μας βομβάρδισαν την επόμενη της εμφάνισης του ΓΑΠ στη ΔΕΘ. (Και θα μας βομβαρδίσουν).

*****Με εξιτάρουν δε, οι δημοσκοπήσεις, αυτής της σεζόν γιατί τελείωσαν επιτέλους, τα δαιδαλώδη και με αχανή εις το διηνεκές συμπεράσματα ,που θυμίζουν παραλήρημα του Αντρέα Μικρούτσικου (αλήθεια, που χάθηκε αυτό το παιδί;).Π.χ. Ναι ο Γιώργος είναι μάλλον ειλικρινής, αλλά ο Κώστας είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός κι αυτό σε περίπτωση πάντα ,που δεν κατέβει ο Γιώργος Νταλάρας υποψήφιος γιατί εκεί τα δεδομένα αλλάζουν φύρδην κύριε Πετροχείλο μου. (Αλήθεια που χάθηκε ΚΑΙ αυτό το παιδί; Όχι ο Πετροχείλος βρε Σούλα, ο Νταλάρας.)

*****Παντού μπροστά, λοιπόν, ο Πρόεδρος Γιώργος. Και για Πρωθυπουργός και για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και για να μανουβράρει τα του οίκου του, ξεκαθαρίζοντας ποιος φτιάχνει τα ψηφοδέλτια και δη, το Επικρατείας. (Όχι, δηλαδή επειδή μας έδωσες ένα δαχτυλιδάκι κύριος- με μια πετρούλα τόση δα, να νομίζεις πως θα μας κάνεις και κουμάντο! Σε αγαπάμε, σε εκτιμάμε, ευχαρίστως ναι, αλλά… όχι).

*****(Έλα που τα γκάλοπ έδειξαν επιβράβευση αυτής της κίνησης. Της μη τελικά συμμετοχής δηλαδή, του Κώστα Σημίτη στα ψηφοδέλτια. Έχει πιει πικρά και πικρά ποτήρια κι αυτό το ευθυτενές παλληκάρι. Τους γδύνεις, τους στραγγίζεις , τους νοικοκυρεύεις (α, τη γέφυρα στο Ρίο την έφτιαξε, όλα κι όλα) και μια ωραία ημέρα σου δείχνουν, με τρόπο πάντα, την πόρτα (φερ΄ειπείν : καλέ, κύριε Κώστα, χτες αλλάξαμε κλειδαριά, κι ο μαστρο- Θανάσης δεν έχει έρθει ακόμα να μας φέρει τα δεύτερα, τον έχει φάει το πιοτί, τι να πεις, τστστς.)

*****Πάντως δεν πρέπει να στενοχωρείται ο κύριος Κώστας. Εγώ είδα σε όλα τα κανάλια της του-βούλας που βγήκαν και είπαν από ένα γλυκό λόγο στήριξης και συμπάθειας όλοι… Και ο Νομάρχης, πριν βγει στη Σκορδά, και ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κι ύστερα σου λένε οι δημοσιογράφοι, ότι οι πολιτικοί τρώγονται μεταξύ τους. Μύθος Σούλα μου. ΜΥΘΟΣ! Μέλι έσταζε ο Καρατζαφέρης. Τον έχω ικανό να τον πάρει στο κόμμα τον κύριο Κώστα.

*****Το ότι δεν συντρέχει καμία έχθρα και διχόνοια ανάμεσα στους πολιτικούς διαφορετικών παρατάξεων το διαπιστώνεις και στις εμφανίσεις στα παράθυρα των δελτίων. Η εκάστοτε αντίπαλη δυάδα, τρώει το μισό χρόνο της σε ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, του τύπου, «ο αγαπητός συνάδελφος που ξέρει ότι τον τιμώ» ή «δεν μιλώ για σας που γνωρίζετε πως έχουμε συμφωνήσει πολλάκις στο παρελθόν». Σε αυτή την κατηγορία, δε συμμετέχει ο Άδωνις. Ο Άδωνις είτε τιμά, είτε δεν τιμά με τον ίδιο τρόπο του βγαίνει. Τι ζει κι αυτή Μπουμπούκα. Φαντάσου τον στην πρόταση γάμου ΜΕ αυτή τη φωνή.

*****Τώρα βέβαια Σούλα εσύ θα μου πεις, άλλο οι δυάδες ,άλλο τα πάνελς. Και άλλο το debate βεβαίως -βεβαίως. Γιατί το debate τον θέλει τον μη πολιτικό του πολιτισμό. Να χτυπήσει ένα χέρι στο τραπέζι, να φύγει κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην κάμερα, να ειπωθούν δυο τρεις αλήθειες, βρε αδελφέ!

*****Το debate που σχεδιάζουν όμως των 6 (6;) αρχηγών , πάλι για νιανιά το πάνε. Ήρθε η συντρόφισσα Αλέκα και επαναστάτησε. Εγώ με αυτό το σενάριο δεν παίζω και θέλω και δικό μου μακιγιέζ. (Ήρθε και ο πράσινος ιππότης Παπακωνστίνου και συμπλήρωσε ,ένας για όλους κι όλοι για έναν, αν αποχωρήσετε εσείς θα αποχωρήσουμε κι εμείς είναι θέμα σαβουάρ βιβρ). Ελπίζω να λυθεί αυτό το καυτό θέμα, γιατί εμείς ο κυρίαρχος λαός θέλουμε να δούμε debateκαι με τους 6 (6;)

*****Α ναι, ο έκτος είναι ο οικολόγος ο Χρυσόγελος. Ε, να, αυτά είναι. Τα λέω εγώ και δε μ΄ ακούς Σούλα. Μερικές φορές το όνομα είναι ταυτότητα. Τόσο χαλαρός, με αισθησιακή φωνή για νυχτερινή εκπομπή απαλής τζαζ, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου. Νέα ήθη κι αισθητική στην πολιτική ζωή. (Τώρα βέβαια έτσι που είναι τα πράγματα, κι ακόμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζεται αν θα μπει στη βουλή, δεν ξέρω αν θα του μείνει ο Χρυσός Γέλως και η χάρη την επομένη των εκλογών, αλλά θα του μείνει πάντως το όνομα.)

*****Μαθαίνω πως οι ερωτήσεις λέει, που θα τεθούν στους πολιτικούς μας θα είναι κοινές. Ας μου εξηγήσει κάποιος, δηλαδή, θα ρωτήσουν τον Αλέξη, (ο Αλέξης θα πάει ε; σίγουρα; τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε έτσι; ) γιατί πούλησε την Ολυμπιακή; Ή τον Καρατζαφέρη γιατί δεν έχει πιο σκληρή στάση για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας; Και τον Πρωθυπουργό τι θα τον ρωτήσουν δηλαδή, Ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα; (έτσι κι αλλιώς για αυτό έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση).

*****Δεν είναι πράγματα αυτά. Το debateνα το ξεκαθαρίσουμε είναι σοβαρή υπόθεση. Και για τους ερωτώμενους και για τους ερωτώντες .Για αυτό και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, αν μη τι άλλο, στην επιλογή, των τελευταίων. Η μάνα Ελενίτσα Μενεγάκη ρωτώντας ωμά τον τωρινό Πρωθυπουργό, αν γνωρίζει πόσο κοστίζει ο λούτσος, θα αναδείκνυε τη γνώση του (ή μη)για τα προβλήματα της αγοράς για τα νέα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλει. Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος θα κόλλαγε πραγματικά στον τοίχο τον αυριανό (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάντα) Πρωθυπουργό, ρωτώντας τον απροκάλυπτα για την εξωτερική πολιτική τι θα κάνει με τους Νεφελίμ, που ζουν ανάμεσα μας. Και βέβαια ο Νίκος Μουρατίδης δε θα χάριζε κάστανα σε κανέναν τους αν οι απαντήσεις δεν είχαν το x-factor. Σκάσε, ηλίθια!

*****Σκάω. Και περιμένω το debate. Και κυρίως το debate των ΔΥΟ μονομάχων. Άλλα κόλπα, σύγχρονα. Προσεχώς, dolby surround και με παρουσία κοινού. Κολοσσαίο η του-βούλα.Και της κολάσεως σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα. (Παλιά καλή συνταγή το άρτος και θεάματα, σταθερή αξία, όσα χρόνια κι αν πέρασαν, όσα και να –τάχα μου-άλλαξαν).

*****(Μήπως να πάει το μωρό για κάνα έξτρα μεροκαματάκι ντελιβεράς τη μέρα του debate; Αυτοί καλά θα βγούν στο γυαλί, αλλά εγώ δε βγαίνω μάνα μου!)

Media-στε και Debate-στε!

vandakakiopoulou@gmail.com

Bάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: