Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής

σκοτώθηκε το καλοκαίρι (Ελύτης, Σούλα). Αλλά μην στεκόμαστε σε αυτή την αρνητική πλευρά του φονικού. Εξάλλου καλό το καλαμάρακι και το κόκο-όιλ, αλλά πόσο μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος τη μάσα και την ξάπλα; (εξαιρείται το μωρό). Δες το από τη θετική πλευρά, Σούλα. Το καλοκαίρι φεύγει, ο Αυτιάς έρχεται. (και όχι μόνον!)
*****Αλλά δε γίνεται να μην αρχίσεις τα της νέας σεζόν από τον Αυτιά. Και Άλφα-βητικά να το βάλεις... (Που μη το βάλεις, γιατί δεν είναι πια στον Άλφα.) Ο Μίστερ Δουλίτσα να υπάρχει, στον Άλτερ πια, άλλαξε μεν συχνότητα αλλά όχι συνταγή (μόνο το Βλάχο και τον Βερύκιο έκοψε από το μενού γιατί αυτοί ανεβάζουν την χοληστερίνη και την πίεση και πρέπει να προσέχει για να έχει το κοινό του, που ε, δεν το λες και νεανικό).
***** Βλέπω άφησες μούσι Δημητράκη… αυτή ήταν και η μόνη αλλαγή που έγινε στο Μεγκάλο πρωινό δίδυμο Καμπουράκη Οικονομέα. Και αυτοί στο ίδιο μενού έμειναν. Αλλά άμα δέσει το γλυκό…και κυρίως το αλμυρό…(Μη σου πω για το καυτερό!)
*****Συνταγή αντιθέτως ή μάλλον σεφ αλλάζει η μάνα Ελενίτσα. Χωρίς Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πια ο Καφές και η Ελένη. Τι έχει τραβήξει κι αυτό το κορίτσι από τις φιλίες. Μια της φεύγει η Ζαρίφη, μετά από τόσο ψωμάκι (πολύ, ομολογουμένως) που έφαγε από τα χέρια της, τώρα της φεύγει η κυρά Αργυρώ που έφτιαχνε το ψωμάκι. Φέρτε τον Έκτορα Μποτρίνι τώρα. (Όχι τίποτα άλλο, πριν προλάβει και κλείσει η απέναντι Μπουμπούκα, τον Γκόρντον Ράμσεϋ και γίνει ο Εφιάλτης στην κουζίνα νούμερο δύο. Η επιστροφή.)
*****Γιατί η Μπουμπούκα, πάει στον Πρωινό Καφέ, Σούλα. Και ο εφιάλτης της τηλεθέασης θα επιστρέψει όντως, στα πρωινάδικα. Και όπως και να το κάνεις η Ευγενία Γεωργιάδη (σύζυγος Άδωνι πια, πάει το Μανωλίδου, του πρώην) το έχει το γκελ της. Και θα τα φέρει τα νουμεράκια. Και θα ναι και μεγάλα. Έχει και την πρόσβαση στον πολιτικό χώρο για υψηλούς καλεσμένους….Δεν θα το κάνει ένα πέρασμα ο πρόεδρος και κουμπάρος Καρατζαφέρης να πει κάνα κουτσομπολιό για την πολυκατοικία; Δεν θα έρθει ο Άδωνις να φέρει ένα γαλακτομπούρεκο; Δε θα ρθει ο Ψωμιάδης να πει ένα τραγουδάκι; (Καλά αυτός πάει παντού θα μου πεις). Σκούρα τα πράγματα Ελενίτσα.
*****Για τους άλλους δε μιλάω. Ο Άλτερ ότι επένδυσε, επένδυσε στον Αυτιά. *****Το Σταροκάναλο από την άλλη, στα πρωινάδικα είναι ματιασμένο. Βέβαια μπορεί να είναι μερικές κακές συμπτώσεις η Λάσπα, η Πασχαλίδου, η Κορομηλά, η Λιβανίου, ο Παπανώτας, ο Μικρούτσικος που τους έφαγε η μαρμάγκα. Πάντως ο Μαλέλης έχει κρεμάσει 7 πλεξούδες σκόρδα κι έκανε κι έναν αγιασμό ξεγυρισμένο στο στούντιο του Φώτη και της Μαρίας που θα κάνουν το πρωινό φέτος. Τι τα θες όμως, άμα το μάτι το έχει κάνει σμιχτοφρύδα….
*****Το δε Μεγκαλοκάναλο δε χρειάζεται μάτι ξένο. Χεράκια έχει και βγάζει τα δικά του τα ματάκια μόνο του. Πήρε τον Νίκο Παπαδάκη (ωραίο παιδί, αλλά για να βγεις για έναν καφέ, όχι να σου τον φτιάξει), τη Δούκισσα Νομικού (ωραία κοπέλα κι από τζάκι, δεν κάνει για σερβιτόρα τώρα, τι θα πουν στη γειτονιά;). Έχει πάρει ένα Ουγγαρέζο λες και χάθηκαν τα παλληκάρια από τον τόπο μας και κάποια Κατερίνα Καινούργιου, μάλλον πολύ κανούργιου διότι εγώ την αγνοώ. Α, και την Μαρία Αραμπατζή. Αραμπάδες με μαρούλια- βάλε νούμερα χασάπη. Καλύτερα να αλλάξει κατηγορία και να πάρει αθλητικά.Champions League κατά προτίμηση.
***** Το μωρό συμφωνεί μαζί μου! (Μπα…Λες;)

Μedia-στε από πρωίας!
vandakakiopoulou@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: