Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Δεν με πειράζει που είμαι αλιβάνωτη.

Η αλήθεια είναι ότι έχω μια αλλεργία στο…είδος (το έπιασες το υπονοούμενο, Σούλα). Δεν με πειράζει που είμαι αλειτούργητη, κυρίως το πρωί, πριν άκοπο μασήσω καφέ πικρό (Καβαδίας, Σουλίτσα), αδύνατον να λειτουργήσω. Με πειράζει όμως βαθύτατα και το τονίζω εντόνως, που είμαι…μπερδεμένη.
*****Κι ευτυχώς που το δράμα μου αυτό το αντελήφθη και με έθεσε έμπροσθεν των ευθυνών μου ο σεβασμιώτατος Εφραίμ. (Ευλόγησον). Κι όχι εμένα δηλαδή, αλλά άπαν τον δημοσιογραφικό κλάδο. Τώρα λέω να το ρίξω στη νηστεία και την προσευχή. (Να πέσει και κάνα γραμμάριο γιατί πως θα μπω στην παγιέτα μου το ρεβεγιόν που έρχεται).
*****Από την άλλη όμως, έχω να θέσω: Καίτοι, άνθρωπος του Κυρίου και ο σεβασμιώτατος, κομμάτι μπερδεμένος δεν τυγχάνει κι αυτός; Θέλω να πω, παρόλο που αλιβάνωτο δεν τον λες, δεν είναι κι αυτός κομμάτι…μπερδεμένος; Αφού είναι φανερό ότι από το λιβάνι, μάλλον προτιμάει ….το χρυσό. (Καλά η σμύρνα δεν μάθαμε ποτέ τι στην ευχή –Ευλόγησον- είναι)
*****Όσο για το θέμα της λειτουργίας, και πάλι, αλειτούργητο, δεν τον λες. Αλλά μάλλον για κάνα δημόσιο λειτούργημα τον λες, ότι έπρεπε να το…ασκήσει. Κάνα Υπουργείο Οικονομικών, κάνα διευθυντιλίκι εθνικής τράπεζας (που είπε και ο Ντόκτορ Ανευλαβής, στον Αυτιά.). Να σου έλεγα εγώ, για πότε θα γεμίζαν τα ταμεία, με τις θεϊκές του δεξιότητες.
*****Μήπως να ξεμπερδευτούμε όλοι και να πάμε στη θέση που μας ταιριάζει να τελειώνουμε επιτέλους με τα λογής Βαλτοπέδια που έχουμε πέσει, στην του-βούλα και…γενικώς.
*****Πληθωρικότατη ανθοσύνθεση να!, με το συμπάθειο έστειλε ο Mίνωας, ο αθάνατος ξεύρετε, στην Κατερίνα Ζαρίφη άμα τη ονομαστική της εορτή. Στον αέρα, παρακαλώ. Λίλιουμ, τριαντάφυλλα, καμέλιες και βένους. Εσυγκινήθη η κορασίς και τον ευχαρίστησε ενθουσιωδώς. Μετά, πάντα κατά την αγαπημένη της φράση, «πήγε για τσίσα» από τη χαρά της.
*****(Τι είναι τα βένους; Ροζαλιά σαρκοβόρα άνθη, Σουλίτσα. Η Μπουμπούκα Μανωλίδου έρχεται).
*****Επίσης έρχονται, ο Παπακαλιάτης, η Ράντου, ο Μικρούτσικος, ο Γκλέτσος, ο Ερμής στον τοξότη (ήρθε κιόλας), ο καινούργιος χρόνος (ε, όπου να΄ ναι) και… το τέλος του κόσμου; (Δεν ξέρω, αυτό το 2012, πολύ με έχει προβληματίσει. Δεν μου το ξεκαθαρίζει κι αυτός ο Χαρδαβέλλας. Να ξέρω τι θα κάνω και με το δάνειο ρε αδελφέ!)
*****Οι Γερμανοί που ξαναήλθαν προσδοκούν να ξανά-έλθει και ο Λάκης. (Εμείς να δείτε!). Στο ενδιάμεσο της άφιξης κλαίνε γοερά στον καναπέ του ψυχαναλυτή τους (μην το γελάς Σούλα, όλες οι γνώσεις και τα πιστεύω τους έχουν ανατραπεί εν μια νυκτί από όταν πήραν τον Άλφα, έχουν τρανταχτεί συθέμελα, που θα έλεγε κι ο δάσκαλος Φώσκολος).
*****Ο οποίος Φώσκολος αν και εδίδαξε στον Αντέννα, τους νόμους του κρατούν στα «Μυστικά της Εδέμ», του Μέγκα.. Τα παιδάκια αρρωσταίνουν λόγω του κακού βιομήχανου. Ο καλός αδερφός γιατρός του κακού βιομηχάνου ενίσταται και τον καταγγέλλει και μετά όλοι μαζί πηγαίνουν στα δικαστήρια. Στο μεταξύ όλοι ερωτεύονται όλους και κυρίως, μέσα στο σόι. Τι μας λείπει; Μια έκρηξη στη Τζάιαντ κι ένας all time classic «Εξολοθρευτής».
*****Aν και δεν πρέπει να μιλάω για εξολοθρευτές μετά το κυριακάτικο μπάσκετ των «αιωνίων». Με τα υπογλώσσια το είχα το μωρό. (Και δεν δίνει και φάρμακα το ταμείο πια).Αλλά δεν ήταν μόνο το σκορ. Ήταν και η εξολόθρευση του νευρικού συστήματος με τα διαφημιστικά που έπεφταν κατά βούληση. Ο Αντέννα ρίχνει την ευθύνη στον Ολυμπιακό που δεν έκανε τα συμφωνηθέντα τάιμ άουτ κι έπεσε έξω ο προγραμματισμός των διαφημίσεων. (Αμάν πια, όλο ο Ολυμπιακός φταίει…)

Μedia-στε κι ας λένε….
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει

(Ρίτσος, συντρόφισσα Σούλα). 34 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο, συνεχίζει να είναι σύμβολο ασίγαστου αγώνα ενάντια στο φασισμό. Εμπρός στο δρόμο της εγχώριας «Μπάαντερ Μάινχοφ», Καρβέλα-Πάνια. Παλλαϊκή αντίσταση Aβάντι πόπολο! Έξω από τα δόντια σύντροφοι!
*****Έζησα το δικό μου Πολυτεχνείο , δήλωσε εν εξάλλω καταστάσει η Αννίτα Λούξεμπουργκ Πάνια, επιστρέφοντας στο στούντιο των Παρατράγουδων!!! Ο συνθέτης δεν έκανε δηλώσεις τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Προσωπικά, συμπεραίνω ότι θα μιλήσει με το έργο του. «Χτυπούν το βράδι στην ταράτσα τον Καρβέλα».
***** «Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα». Βέβαια, μίλησε στο δελτίο του Άλτερ, διότι έχουμε κι ένα επίπεδο και ξεκαθάρισε πως το θέμα θα πάει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εφόσον η ελληνική δικαιοσύνη δεν είχε το σθένος (sic) να αθωώσει εντελώς! το επαναστατικό ζεύγος που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητώ ακρόαση Θεού, επίσης, κομμαντάντε!
*****Επίσης μίλησε –αν, στο Μάκη. Το τιμάμε το κανάλι μας!
*****(Ο Μάκης τι έχει πάθει; Τη Δευτέρα εκπομπή για τα UFO (δεν είναι υπονοούμενο, Σούλα) την, Πέμπτη τον Καρβέλα. Τον εθνικό Γιαννάκη τον έβγαλε νωρίς, τι να περιμένω πια; Καυτή έρευνα για το φαινόμενο Μανωλίδου- Μπουμπούκου;)
*****Ο Εθνικός Γιαννάκης πάλι, παρά την αλλαγή ώρας στο «Έχω ένα μυστικό», δεν βλέπει το πνευματικό του πόνημα να ευδοκιμεί. Οι ιθύνοντες του Άλφα δε, επίσης δεν το βλέπουν. Οι τηλεθεατές επίσης, δεν το βλέπουν. (Το σήριαλ). Απέλυσαν λοιπόν, τη σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ και προσέλαβαν το Στράτο Μαρκίδη. Να υπενθυμίσω ότι τη σειρά την έχει υπό την προστασία του ο Λάκης. Έτσι μπράβο παιδιά, αντρικά πράγματα. Όταν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε το γάιδαρο, χτυπάμε τα σαμάρι.
***** «Ψηλά πετά, ψυχή δεν έχει, πουλί είναι κλπ κλπ» . Ο Άγγελος της μάνας Ελενίτσας άρχισε να μεγαλώνει και μπήκε πλέον στα αινίγμτα. Ως εκ τούτου, η εκπομπή φέτος έχει εστιάσει στους δίστιχους γρίφους. (Φαντάσου, τι θα περάσουμε στις Πανελλαδικές).
*****Α, η λύση στο προηγούμενο αίνιγμα ήταν το πουλί του πολίτη. (ουουου, που θα έλεγαν και τα καρτούν του Θέμου).
*****Επίσης το αντίπαλον δέος του Άλφα ενάντια του Χ Factor, είχε να μας αντιπαραθέσει την πανευρωπαική Domino Day, με ενδιαφέρουσες ενότητες όπως «Ποιο είναι το μακρύτερο» (ουουου, ξανά).
*****Να σε επαναφέρω στην τάξη Σούλα, γιατί όλο στα «ελαφρά» είναι το μυαλό σου. Και να κοπούν αυτά αμέσως. Πάνε οι εποχές με τα Fame Story, τα πικ νικ και τα σορπράιζ πάρτυ, κύριε Πετροχείλο. Τώρα πια επιτελούμε έργο. Τώρα μπαίνουμε σε εποχές που παράγουμε στρατευμένους καλλιτέχνες ίνα αναδιαμορφώσουν την καλλιτεχνικής παιδεία του τόπου μας. Κομμένα τα ωραία κορίτσια. Τώρα μόνο ωραία αγόρια.
****Εύγε κύριε Θεοφάνους μου. Με βρίσκετε απολύτως σύμφωνη. (Και τη Σούλα)
*****Αστειεύομαι. Μια χαρά τα λέει ο Θεοφάνους, που κατά τη γνώμη μου είναι και η μεγάλη αποκάλυψη, του X Factor. Δεν του το είχα, ούτε για τόσο χιούμορ αλλά ούτε και για τόσο μαστίγιο. Απλώς, βρε αδερφέ μην το πτύεις και τόσο το Fame Story, γιατί κακά τα ψέματα, εξαιτίας του υπάρχει το φετινό ταλεντονιχνευτήρι. Άσε που και οι προστατευόμενοι του, τα αντρικά γκρουπάκια, με τα σκωτσέζικα καρό, δεν τα λες και του απολύτως «εντέχνου». Μια χαρά γλυκές φατσούλες, με γλυκές φωνούλες, που θα ξετρελάνουν κοριτσάκια, τα λες.
*****(Όχι να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, επειδή είμαι κόρη στρατιωτικού και τα λέω τσεκουράτα).
*****Μόνο το μωρό τη γλιτώνει. (Για λίγες ακόμα παραστάσεις)

Μedia- στε μέχρι νεωτέρας.
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Όσα δε λύνονται, κόπτονται.

Μέγας Αλέξανδρος (εντάξει, το ξέρω, ότι το ξέρεις Σούλα). Λόγια βγαλμένα από τη ζωή, σου λέω εγώ. Και όχι, τώρα πες μου, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έλεγα για τον Πέτρο που πάει παντού (πλην της μητέρας παράταξης). Πιο γρήγορα από τη σκιά μου πυροβόλησα Σούλα. Ούτε κι εγώ το περίμενα τόσο γρήγορα Αλλά είπαμε το λες τη μια ευγενικά, τη δεύτερη λίγο πιο άγρια, την τρίτη, μου περνάτε αγαπητέ την μάχαιρα ίνα κόψω τα άλυτα, γιατί πολύ περδικλωθήκανε;
*****Και καλά, αυτά περδικλωθήκανε. Τα άλλα που…βυθιστήκανε στα Τάρταρα κύριε Πετροχείλο μου; Πολλοί θα πάρουνε τη μάχαιρα από ότι φαίνεται στην του- βούλα γιατί δεν τα βρίσκουμε τα λεφτά στο δρόμου Σουλίτσα μου. Κι όταν ο Γερμανός βάζει το ευρουδάκι του θέλει να το δει να πολλαπλασιάζεται, να έχει νουμεράκια, να έχει διαφημισούλες. Να πει κι αυτός κάτι πρόσφερα στον πολιτισμό και στην τσεπούλα μου βεβαίως-βεβαίως.
*****Πάρε λοιπόν μολύβι και χαρτί Σουλίτσα και γράφε. «ΤΑ SPY TV», τα έσπασε τα νεύρα από νωρίς. Όσοι είδαμε, είδαμε. Δεν πρέπει να ήμασταν και πολλοί. Ως εκ τούτου. ..Πλήρωσε πρώτο τα…σπασμένα της χαμηλής τηλεθέασης και διεκόπη βιαίως και ασκαρδαμυκτί. (ταυτόχρονα).
***** «Υπάρχουν άνδρες και άνδρες». Μύθος. Όλοι οι σκύλοι μια γενιά έλεγε η γιαγιά μου η Σουλτάνα. Η άλλη μου γιαγιά δε, η Μαριάνθη, δεν ομιλούσε μεν, αλλά δεν την έλεγες και…διαφωνούσα . Τι συμπεραίνουμε από αυτό; Α) Άνδρες πεταμένα λεφτά για τον Άλφα, ήτοι κόβεται τώρα δα που σας γράφω και Β) Δεν πήρα το όνομα καμιάς από τις γιαγιάδες μου Ή έχω ψευδώνυμο (έτοιμη είμαι για «Στιγμή της Αλήθειας», έχω κι εκείνο το δάνειο, με έχει γονατίσει)
*****Η πρώην Ζουμπουλία και νυν Βέτα queen έχει πάρει μια παραπάνω διορία, στο…κόψιμο. Γύρω στα δέκα-δεκαπέντε λεπτά, άντε μισάωρο.
*****Το «Σιγά μην κάτσω να σκάσω» με το Φώτη και τη Μαρία λόγω τίτλου, προς το παρόν τη γλιτώνει αλλά δε είναι και για να επαναπαύεται.
*****Πριν το δίκοπο μαχαίρι βέβαια δοκιμάστηκαν και άλλες λύσεις. Οι οποίες, όμως, απέδωσαν μονάχα στα «Ματωμένα Χώματα» , όπου αλλάζοντας τους ώρες ήρθαν και ανέπνευσαν από τους απέναντι και τσίμπησαν νουμεράκια. Ευτυχώς γιατί η σειρά είναι εκλεκτή (μόνο το ρόλο κέντημα της Άννας Συνοδινού να δεις, Σούλα φτάνει και σε αυτό θα συμφωνούσαν και η Σουλτάνα και η Μαριάνθη, που έζησαν τον «συνωστισμό» τότε στη Σμύρνη).
*****Η ΕΡΤ πάλι, συνεχίζει και τρώει τα παιδιά της. Ο «Ψεύτης παππούς» του θαυμαστού Γιώργου Μιχαλακόπουλου, συνεπικουρούντος του Γιώργου Μοσχίδη και άλλων και άλλων…Ποιος την είδε, ποιος την ξέρει, ποιος μας μίλησε για αυτή. 1,1% η τηλεθέαση της. Κρίμα που δεν την υπερασπίζεται κανείς.
*****Το Μέγκα από την άλλη πλευρά το έκανε κι αυτό την αλλαγούλα του. Αν και είναι αλήθεια πως έχει την πιο επιτυχημένη πορεία από όλα τα κανάλια. Διορθωτική αλλαγή ώρας στο «Ποιος μας πιάνει» και ο δείκτης έδειξε άνοδο. Άντε βρε, και στη Σοφοκλέους!!!
*****Στον Αντέννα τώρα, μετά την περσινή σφαγή φέτος είναι λιγάκι πιο χαλαροί. Λιγάκι. Γιατί ο «Πάρης και η Ελένη», άσχημον ύπνο κάνουν και δεν είναι και απολύτως σίγουροι για την μακροημέρευση τους. Αλλά τι τα θες (παρόλο που η σειρά είναι συμπαθητική), οι παράνομοι έρωτες σπανίως έχουν καλή μοίρα…
*****Αλλά θα μου πεις μήπως έχουν και οι νόμιμοι; Μωρό, σε αυτό το «όσα δε λύνονται, κόπτονται», εσύ τι λες;

Μedia-στε εσείς τι λέτε;
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Σούλα, θυμάσαι τη Φαντο-Ρούλα(από το Θοδωρούλα);

Το κλασσικό νούμερο της Ρούλας Κορομηλά όπου εμφανιζόταν παντού, από το πουθενά κι έκανε διάφορα περιπετειώδη και λογής ζογκλερικά; Επίσης και «ο Πέτρος που πάει παντού» μου ταιριάζει σαν νόημα, αλλά δεν μου ταιριάζει σαν όνομα. Για αυτό, αυτό το εύρημα, θα το αφήσω για όταν αποσχισθεί ο Τατούλης, γιατί και πάλι το ίδιο του –βου φαινόμενο θα έχουμε. Καλέ περάστε κι από δω να σας τρατάρουμε ένα νεραντζάκι και μια «σκληρή» ερωτησούλα.
*****Ο Φαντο-Ρούλης (από το Θοδωρούλης )πήγε στον Πρετεντέρη. Το είδα. Μετά θα πήγαινε στον Παπαδάκη. Δεν το είδα.(Δεν το πρόλαβα διότι, εγώ πρέπει να δώσω τη στήλη στο αφεντικούλι, Δευτέρα βράδι έως ξημερώματα). Αλλά και πάλι τι να έχασα; Τα ίδια θα ήταν πάνω κάτω και σε ερωτήσεις και σε απαντήσεις. Μετά θα πάει στον απόλυτο Χατζηνικολάου (Ισχύει η δικαιολογία της προηγούμενης παρένθεσης). Αυτά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ξέρουμε ως τώρα. Φημολογείται ότι θα πάει στον Ευαγγελάτο, στην Τατιάνα, στον Καμπουράκη (μόνο), εννοείται στην Εύη Βατίδου, στη Φαίη Σκορδά, στον Μάκη (αν τις ερωτήσεις κάνει η Κιμ).ΔΕΝ θα πάει στον Αυτιά-Βερύκιο-Βλάχο (αν και απέσυρε τις μηνύσεις σε μια κίνηση αβρότητας) και στην Ευγενία Μπουμπούκου- Μανωλίδου (η χρήση του παλμογράφου ανιχνευτή της αλήθειας, είναι ενάντια στις αρχές του).
******Ο Φαντο-Ρούλης λοιπόν πήγε στην Ανατροπή. Τι ανετράπη από όσα ξέραμε; Τίποτα απολύτως. Ε, δεν είναι τυχαία η προσκόλληση κοτζαμ Πρωθυπουργού. Κάτι θα ήξερε. Ο (πρώην) Υπουργός και δημοσιογράφος είναι καλόόός. Άσε που ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπουργεύει ως εκ τούτου απαντούσε με την ίδια κατατοπιστική «ευκρίνεια».
*****Ο Πρετεντέρης ήταν σκληρός σαν την καρδιά ενός μαρουλιού, απέναντι του. Ειδικά για το θέμα της συλλογής σπιτιών. Ο Φαντο-Ρούλης του ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για συλλογή με μινιατούρες που δίνει γνωστό περιοδικό, ότι επίσης έχει συλλογή με τις κούκλες του κόσμου και με έντομα, αλλά με αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς και το καταγγέλει και το καταθέτει ως επιχείρημα κι ότι τελικώς, να πάρει πίσω τα λόγια του γιατί τον προσβάλλει κι άμα είναι άντρας να βγουν έξω να λογαριαστούνε, ρε!.
*****Ο Ανατροπέας διευκρίνισε πως δεν είχε καμιά τέτοια πρόθεση και πως γλώσσεψε τη μπέρδα του.
*****Κατά τα άλλα μάθαμε πως ο Φάντο-Ρούλης είναι βαθιά σεβαστικό παιδί και έχει διατελέσει φίλος και μαθητής όχι μόνο του Εφραίμ, αλλά και του Χριστόδουλου, του Πατριάρχη, του Μεσογαίας Λαυρεωτικής, του Παπα Σούζα, του ΠαπαΝώτα και της «Μαρίκας της Τακουνούς» (που είσαι ρε Καρατζαφέρη με τα αθάνατα ρεπορτάζ σου!!! )
*****Άλλη μια ανατρεπτική είδηση που μάθαμε είναι πως οι δημοσιογράφοι τελικώς ένα καλό μηνιάτικο, το βγάζουνε! Διακόσια τόσα (είναι και το σοκ, που να το απομνημονεύσεις με ακρίβεια το νούμερο!) είπε πως δήλωσε στην εφορία, το βρώμικο ΄99 ο Φαντο-Ρούλης. Κι όταν λέμε διακόσια τόσα, εννοούμε τριακόσια χαίρεται χιλιάρικα ευρώ. (Σύντροφε αφεντικούλι ακούς;)
*****Θα τον ξαναβρούμε το Φαντο-Ρούλη μπροστά μας τις επόμενες μέρες και νύχτες για αυτό καλού κακού έχετε και κάνα υπογλώσιο στο τραπεζάκι δίπλα στο τηλεχειριστήριο. Θα χρειαστεί με αυτά που ακούμε…
*****Και βλέπουμε!!! Αμάν πια με τη βέρα στο δάχτυλο του Φαντο-Ρούλη!!! Έλεος κύριε σκηνοθέτα, με το πλάνο. Ως κι εγώ μπούχτισα πια!!! (Το μωρό θα τον ψηφίσει με χέρια και με πόδια , μετά από αυτή μου τη δήλωση)

Media-στε έφυγε ο Μπους!!!
(ούτε αυτό το πρόλαβα, αλλά είναι γεγονός!!!)
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου