Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Αφουγκράσου τα σημεία των καιρών, Σούλα.

Τι θέλει να πει το ποιητή- αστρολόγο; Πρόσεξε την Αφροδίτη που κάνει εξάγωνο με τον Πλούτωνα και ημιτετράγωνο με τον Κρόνο; Αμ, όχι μόνο Σούλα μου, που σε έχει κάνει τζιμάνι η Λίτσα Πατέρα, έτσι που τα λέει ανά μία ώρα στον Πρωινό Καφέ μπας και φέρει κάνα νουμεράκι . Όχι μόνο. Αφουγκραστείτε τα σημεία των καιρών, ίνα κάνετε τις απαραίτητες αναγωγές, ίνα είστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, ίνα μην σας πιάσουν στον ύπνο. (όχι, η Ίνα Λαζοπούλου είναι άσχετη Σούλα, αν και τώρα που το λες επιστρέφει ο Λαζόπουλος από 30 Σεπτέμβρη, δόξα τω θεω!)
*****Τω Θεώ, τω Θεώ, που κόσμο ακούει και κόσμο δε βλέπει τώρα τελευταία, καθότι τα μεν δεξιά του χέρια επί της γης έχουν γίνει επιδέξιοι μεσίτες και γκλαμουράτες τηλεπερσόνες (αν και δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με τις ζωντανές συνδέσεις και πίπτουνε σε «φραστικά λάθη και ανακολουθίες». Πως είπε ο Σεβασμιώτατος Ευφραίμ, καλή ώρα, πως τα λεφτά θα κατατεθούν στο Παρακαταθηκών, πλην όμως το Παρακαταθηκών δεν είδε ούτε σέντσι τσακιστό;)
*****Τα δε αριστερά του χέρια, ήτοι το ποιμνίον, όλο γύρω-γύρω το πάει και ανακατεύεται. με τον «Πονηρό» και όλο στα σημάδια και στα νουμεράκια του μπλέκει. Ήτοι, τι το πουλάς το 66.6, του Ομίλου κύριε Κοντομηνά μου; Χάθηκε ένα 66,7; Γιατί δηλαδή μας αγριεύεις χειμωνιάτικα, και μας ρίχνεις στα ξένα χέρια και μας ξαναφέρνεις τους Γερμανούς;
*****(Στα λεγα, Σούλα, δε στα λεγα; Αφουγκράσου τους καιρούς, δεν ήταν τυχαία η έλευση της Γερμανού, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι. Θα μου πεις ήταν πολλά τα λεφτά, Βάντα. 125,7 εκατομμύρια ευρώ. Σιγά…και δεν έλεγε του Ευφραίμ ότι το είχε διπλό και να αλλάζανε ; Πιο πολλά θα έβγαζε, θα του δίνε και τον Τζιλμπερτο Σίλβα κι ένα ταξί ελικόπτερο και θα έμεναν και στο ελληνικό σόι τα κανάλια ).
*****Όχι, γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, Σούλα μου. Διότι αύριο μεθαύριο, έρχεται ο Γερμανός (δυστυχώς, όχι ο Φρέντυ ) και σου λέει, εμένα δεν μου κάνει η Ελένη ; Ποία η θέσις μας, ημών, ως έθνος; Τι θα απογίνουμε χωρίς ωραία Ελένη ΚΑΙ μάνα (όλα τα στερεότυπα μαζί; )
*****Βέβαια, οι Γερμανοί ως χρόνια στο κουρμπέτι και μανατζαρέοι από κούνιας σιγά μη την κουνήσουν την Ελενίτσα, που και πάλι πρώτη είναι, αλλά όπως και να έχει αυτά εμπεριέχουν ένα κίνδυνο, όπως και να το κάνεις.
*****Γιατί κι η Ελενίτσα πρώτη μεν, αλλά (αφουγκράσου τους καιρούς Σούλα, κάνε τις αναγωγές) οριακά σαν τη Νουδούλα κι ο Γρηγόρης από απέναντι το ανακάμπτον ΠΑΣΟΚ. 27% η μάνα, 26, 3 % το καλό παιδί (εβοήθησε και ο απήγανος και μαραθόσπορος βέβαια, που κουβάλησε την πρώτη μέρα. Μήπως να το σκεφτόταν ο Πρόεδρος εκεί στην Τρικούπη;) Οι δε Μαρουσιώτες…πως ήταν ο Τσίπρας στην αρχή με τα ιλιγγιώδη διψήφια και μετά…ήρθε η συσπείρωση και…τα κεφάλια μέσα; Ε, προσγειώθηκαν σε ένα αξιοπρεπέστατο 13 % και ούτε το παπά μην το πούνε (και ορθά, γιατί έτσι που έγινε η αγιοσύνη…)
*****Στιγμιότυπα θα μου πεις και κάτσε να δούμε πως θα πάει το πράγμα. Γενικώς και σε πολλούς τομείς. Σωστό κι αυτό θα το δεχθώ.
*****Πάντως το μωρό θυμάται πως το RTL είχε τρελές δόξες τις αρχές του 90 που έδειχνε αβέρτα «καλλιτεχνικές» μεταμεσονύχτιες ταινίες και την καταχάρηκε την μεταβίβαση, κάνοντας τις δικές του αναγωγές για το νέο ρεπερτόριο του Άλφα. Θου Κύριε!

Μedia-στε και…ο Θεός να βάλει το χέρι του!
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Kαι ναι κυρίες και κύριοι, είμαστε όλοι εδώ!!!

Η αποφράδα 15η του Σεπτέμβρη μας βρήκε όλους επί των επάλξεων εμπρός για την αλλαγή και για μια καλύτερη ελληνική του-βούλα (Δε θέλω σχόλια Σούλα). Είμαστε ακόμα ζωντανοί κι είμαστε όλοι εδώ. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ.
*****Πρόεδρε κάτσε κάτω από τη μπάρα!!! Μόνο αυτό δεν ξέφυγε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ξύρισαν και τα πάλαι ποτέ μουστάκια και που να κρυφτούν τώρα τα χαμόγελα;)που παρήλασαν από παράθυρο σε πάνελ και τούμπαλιν, ίνα πανηγυρίσουν την καινούργια δημοσκόπηση του Αντέννα, που έφερε το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας. Και ποιος τώρα, ο Αντέννα! Μου θύμισε την Εθνική Γιάννα που όταν πρωτοπήρε τον Ελεύθερο Τύπο έδινε δώρο, τα Ημερολόγια Μοτοσικλέτας του Τσε Γκεβάρα. Που βαδίζουμε κύριοι; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα;
*****Σε τι κόσμο και σε τι πλατό. Μα καλά είμαστε σοβαροί; Τι είναι αυτό το καινούργιο χούι της νέας τηλεοπτικής σεζόν να κουβαλιούνται όλοι οι φερέλπιδες νεολαίοι και να κάνουν το κοινό του Πρωινού Καφέ και της Λαμπίρη; Έτσι θα πάμε μπροστά μωρέ και θα αλλάξουμε την κοινωνία ; Θα αφήσουμε τα πανό και θα τρέχουμε στο πλατό με παπαγαλί στράπλες να χειροκροτάμε τα τσιφτετέλια και τις λογής τσαχπινιές; Α ρε Βουλγαράκη που θέλετε!!!
*****Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταθέσω τα δάκρυα μου από ψυχής για τη ναυτοσύνη που αναγκάστηκε να στερηθεί αυτό το άξιο τέκνο της ( το Βουλγαράκη, Σούλα) που βλήθηκε όσο κάνεις από τη μεταπολίτευση και μετά. (Με εξαίρεση την περίπτωση Νίκου Καρβέλα)
*****Η περίπτωση «Μάρα» λυπάμαι που το λέω, αλλά δυστυχώς είναι η συνήθης περίπτωση κάθε σεβαστικιάς συζύγου. Το στεφάνι μου να πάει μπροστά κι εγω ας μείνω στο περιθώριο…σεμνή και ταπεινή). Α ρε Μάρα σε έφαγε το ξεκατίνιασμα του BBC που θορυβήθηκε ο μεγάλος κι έθεσε το ζήτημα στον πρωινό πικρό καφέ: Θεόδωρε ή εσύ ή αυτή ( Αυτή! Αυτή! Είπε ο Θεόδωρος. Είναι πολλά τα αχάριστα μωρά Σούλα, ολούθε)
*****Τώρα που είπα για Πρωινό Καφέ…μπράβο, μπράβο. Επιτυχημένη κίνηση. Για τον Άλφα. Τώρα θα μου πεις ο Πρωινός Καφές είναι στον Αντέννα. Δεν έχει καμία σημασία. Ως γνωστόν ,ο Λάτσιος, όπως και ο πρώην Υπουργός που λέγαμε παραπάνω, πάνω από όλα βάζει την οικογένεια. Θα σκίσει η Ελενίτσα του απέναντι. (Αχ, Μάρα μου κακότυχη) Πάλι στην οικογένεια θα μείνει η επιτυχία.
***** Kαι στην οικογένεια του Άλφα γενικώς, Διότι άμα κάνεις τέτοιο ποδαρικό… Όχι μόνο γύρισε ο Μr Δουλίτσα να υπάρχει- ενσημάκια να κολλάμε, αλλά μαζί του στο στούντιο ήταν κι ο Αλέξης. Με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, ήτοι φρέσκο εξώδικο και καταγγελίες- για τον Λάκη. Το ότι ο Αλέξης αποκάλεσε τον Λαζόπουλο «συνάδελφο» του Αυτιά δεν ξεύρω πώς να το μεταφράσω και να το διαχειριστώ, αλλά όπως και να ΄χει, νομίζω ένα εξώδικο (από τον Λάκη στον Κούγια αυτή τη φορά ) είναι μια κάποια λύση.(Εγγυημένο αποτέλεσμα- σίγουρη επιτυχία- αμοιβή κατόπιν αποτελέσματος). Κούγιας και εξώδικο κι άντε βρε, με το καλό η καινούργια σεζόν.
***** Τώρα που μιλάμε για «καινούργια» σεζόν, κυρία Δρούζα μου να χαρείς ότι αγαπάς άσε τον μακαρίτη το Σεργιανόπουλο να αναπαυτεί επιτέλους. Έλεος, last year θέμα για μας, για τους οικείους του όμως…
*****Περιμένω σαν τρελή Μιτσικώστα και Fatus Olus στον Άλφα. Αν και η ώρα που το έχουν προγραμματίσει πριν από το κεντρικό δελτίο (αυτός ο καημός του lead in το έχει ταλανίσει το κανάλι), ίσως και να μην είναι η απολύτως ενδεδειγμένη. Άμα έχεις απέναντι να συναγωνιστείς τη μαρουσιώτικη…Λόλα…πώς να το παλέψεις ρε αδερφέ!
***** Πόσο μάλλον όταν στη Λόλα θα παίζει κι…Νομάρχης! (ο πολιτικός, ο καλλιτέχνης, ο άνθρωπος Ψωμιάδης, πότε πάει στη Νομαρχία; με αυτή την απορία θα πάω ή θα πάει). Ε ναι Σούλα, πώς να μην είναι εδώ το ΠΑΣΟΚ με αυτά και με αυτά!!!
***** Το μωρό είναι εδώ; (λέμε τώρα, άντε μην αρχίσω τις δημοσκοπήσεις, γιατί εκτός απ΄ το μωρό έχουμε και το …γιατρό. Αμ πως!).

Μedia-στε έχουμε εξελίξεις!
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Σεπτέμβρης ο μήνας των επιστροφών.

Επιστροφή στο κλεινόν άστυ, στα θρανία, στα στούντιο, στον ψυχοθεραπευτή. Τα χελιδόνια φεύγουν, ο Τζόνι Γουόκερ έρχεται Σούλα , η μοναδική λύση να αντέξουμε αυτά που ακούμε και βλέπουμε θέλουμε-Δ.Ε.Θ.έλουμε. Και σε πανελλαδικό δίκτυο κιόλας.
*****Παρόλη την πανελλαδικότητα ωστόσο, το Μέγκα χτύπησε τα τρελά νουμεράκια και μάλιστα για 45 ολόκληρα λεπτά κράτησε τους τηλεθεατές του ακινήτους αμίλητους στο γυαλί κολλημένους(αυτό που λέγανε οι παλιοί, συμφόρηση Σούλα. Ομαδική.)να ακούν δια στόματος Πρωθυπουργού το ζοφερό μέλλον. (Για τους τηλεθεατές. Γιατί για άλλους το παρόν και το μέλλον είναι μια χαρά ως φαίνεται. Τι τα θες, άμα έχεις άνθρωπο να σε στηρίζει!)
*****Αν και η υποστήριξη είναι γυναικείο άθλημα και ας το παραδεχτούμε Σούλα. Βλέπεις η Μάρα και άντρας και γυναίκα και όλα. Ο κουβαλητής του σπιτιού. Και πέσανε όλοι πάνω της να τη φάνε. Αντί να της λένε και μπράβο. Τι θέτε ρε παιδιά; Στην τελική ανάλυση ας βάζει το Άλτερ στο παράθυρο της ένα «σύζυγος υπουργού» όταν βγαίνει για να σχολιάσει, να τελειώνει η ιστορία. Πως έβαζε παλιά «μάνα ρέιβερ» δηλαδή;
*****Και δεν είναι μόνο η Μάρα (και δεν θα ομιλήσω για την κυρία Βουλγαράκη διότι δεν είναι του βου περσόνα), τη Δημητρούλα που την πας; Θα κάάάθεται ο πασάκας ο Μικρούτσικος όλο το χειμώνα κι η μικροπαντρεμένη του στο μεσημεριανάδικο της Λαμπίρη θα βγάζει το πικρό ψωμί της πανελιάς. (Και είναι όντως πικρό, Σούλα μου διότι από εκπομπαρχέσα σε πανελίστρια είναι ένα άλφα «άτιμη κοινωνία κύριε Πετροχείλο μου άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα»).
*****Η άλλη μάνα τώρα και πατέρας μαζί που την πας; Η Εύη Βατίδου το πρωί στο Σταροκανάλο στο πάνελ του νεόκοπου πρωινού Παπανώτα και το απόγευμα θα ΔΙΔΑΣΚΕΙ!!! (τα υπογλώσσια Σούλα) στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας!!! (Και η Καϊλή και η Λαμπίρη. Δεν περιγράφω άλλο, εδώ κολλάει γάντι).
*****Η Μελέτη δεν είναι ότι έχει υποχρεώσεις απλώς άτυχο το πουλάκι μου, πρέπει να φτιάξει την προικούλα του μόνο του και θα το έχει κι αυτή διπλοβάρδια στο Σταροκάναλο (άντε Μαλέλη χράτσα χρούτσα τα φτιάξες το νουμεράκια σου πάλι). Πρωινάδικο καθημερινέςκαι δελτία το Σαββατοκύριακο, γιατί μην ξεχνιόμαστε πάνω από όλα είναι δημοσιογράφος και πολυγλωσσού, (απλά δε νιώθει έτοιμη να διδάξει ακόμη, μην κοιτάς που η Εύη είχε και μια θητεία δίπλα σε ένα ύψος Κούγια και την αφομοίωσε την καλή επιρροή).
*****Λαχείο την έκανε το μωρό με τα συνθήματα στη ΔΕΘ. Θέλουμε ανθυγιεινά, θέλουμε βαρέα. Εμείς δεν παντρευτήκαμε την Μάρα Ζαχαρέα. Καλά εσείς δεν παντρευτήκατε γενικώς αγάπη μου. Ως εκ τούτου να σου πω εγώ το άλλο. Πάρε μας κι εμάς δαχτυλιδάκι ρε μωράκι, ρε μωράκι.

Μedia-στε από 15-9 επιστρέφουν όλοι.
vandakak@gmail.com
Βάντα Κακιοπούλου

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Ήτανε στραβό το κλίμα (ναι, με γιώτα)

ήρθανε και τα νέα φορολογικά μέτρα, ήρθε και η ρύθμιση για τα φάρμακα (γιατί μη με βλέπεις νορμάλ, με τα υπογλώσσια είμαι συνεχώς), βάλε και την αγωνία για το συνταξιοδοτικό…θα πεινάσουμε Σούλα. ΟΛΟΙ.

***** Και φαντάσου τρόμος που έχει πέσει στην αγορά που βουλευτάδες κι υπουργοί παρακαλούνε για μια θεσούλα στο δημοσιογραφική ομάδα του Μάκη. Να ζαλωθούν την κάμερα στο τσαντάκι ,να βιντεοσκοπήσουν να ξεσκεπαστεί κανα σκανδαλάκι για να συμπληρώσουν κάνα ενσημάκι. Α ρε Αυτιά δυσαναπλήρωτο το κενό σου!!! Εβγα να συνδράμεις την άμοιρη τάξη των πολιτικών.

*****(Ο Ευαγγελάτος έχει προσλάβει από άλλες παρατάξεις να ακονίζουν το μαχαίρι, που θα μπει στο κόκαλο. Δουλίτσα να υπάρχει...)

*****Άλλο μπέρδεμα τώρα. Η κυρία Παζαίτη, ήτοι η πρώτη κυρία της χώρας ιατρός δεν είναι; Τι δουλειά έχει να τρέχει στα παράθυρα και να εκφέρει γνώμες και να μεταφέρει ρεπορτάζ για τη «φερόμενη» ως σκάρτη ψηφοφορία στη Βουλή; Μια κιουρία Πρωθυπουργού να ανακατεύεται με το πόπολο τη Μακρή και τον Τράγκα κι αυτόν –έστω-ακόμα τον απόλυτο Χατζηνικολάου; Τι; δεν είναι η Νατάσσα; Ποια είναι; Η…Μάρα; Η Ζαχαρέα; Α ρε Φουστάνο, σε έχει στιγματίσει αυτό το όνομα εν τέλει.

*****( Εκτός πια αν συμβαίνει αυτό που λένε ότι…το κατοικίδιον εν τέλει ομοιάζει στο αφεντικό.)

*****Αλλά είπαμε ο επιούσιος, να βγαίνει. Κι η πείνα έχει γονατίσει και το δημοσιογραφικό χώρο.

*****( Ούτε για ξυραφάκια, παιδί μου, εδώ ο Τσίμας βγήκε στην πρεμιέρα του δελτίου του Μέγκα με γένια τριών ημερών. Στυλ σου λέει…ναι κι εγώ τα τσιγγάνικα από τη λαϊκή χιπι-σικ το λέω.)

*****Τον Τράγκα πάρε. Εκδότης. Και ραδιοφωνικός παραγωγός (δημοσιογραφικής εκπομπής, όχι να τα λέμε αυτά, μην τον βάλουμε ότι παίζει και ντιριντάχτα ο άνθρωπος.). Και παραθυράτος σχολιαστής στον Άλτερ. Φαντάσου πόσο δε βγαίνει ρε Σουλίτσα, , έστω και με τρία μισθά, που έγινε και εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.! Το τιμάει πάντως το ψωμάκι του. Αυτή η ανατρεπτική του επιχειρηματολογία, ότι το «εκτός γραμμής» σημαίνει ότι βγήκε το x από το κουτάκι , διέλυσε κάθε υποψία σκανδάλου!!! (Και όποια ελπίδα ότι είμαστε ελαχίστως σκεπτόμενοι ως πολιτικά όντα σε αυτή τη χώρα) Και μας το έλεγαν στο σχολείο, να αποφεύγουμε τις ματζαλιές!!!

*****Η Πατριανάκου παραδίδει στον Αγοραστό ψηφοδέλτια σε ρολό. Ο Αγοραστός δίνει ψηφοδέλτιο στον Μπούγα. Βάζει άλλο ψηφοδέλτιο στην τσέπη του!!! Την ίδια στιγμή ο Μπούγας εγχειρίζει το ψηφοδέλτιο που του έδωσε ο Αγοραστός στην Πατριανάκου. Η Πατριανάκου ελέγχει με τον Τραγάκη το ψηφοδέλτιο που της έδωσε ο Μπούγας. Ο τελευταίος το ξαναπαίρνει και το δίνει στον Αγοραστό. ΔΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΓΚΑΛΕΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ! Αφού ο άλλος είναι χασογκόλης!!! Άλλος ένας έγκυρος πολιτικός σχολιασμός από το μωρό!

Media-στε εκτός γραμμής!!!

vandakak@gmail.com

Βάντα Κακιοπούλου.