Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

«Κι α, σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές

«Κι α, σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές είναι γιατί τ' ακούς γλυκότερα», Σούλα. Σεφέρης, Σουλίτσα. Τελευταίος σταθμός. Όχι ραδιοφωνικός. Αμέσως εσύ με τις παραβολές. Πάντως σωστά το έπιασες το υπονοούμενο. Άκου λοιπόν τώρα ένα παραμύθι για να μη σε πικράνω κι έχε το νου σου στην παραβολή, κάπου στο βάθος.
*****Κρατικό κανάλι. ΕΡΤ . Δημοσίου χαρακτήρος πάει να πει κι όχι τσιφλίκι κάθε τυχάρπαστου διευθυντή που θέλει να βολέψει τη μανικιουρίστα του ή άντε το μικρό του μπατζανάκη. Η μία πλευρά. Έτερη πλευρά, ο Στέλιος Κούλογλου. «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα». Εκπομπή που προβαλλόταν ζωή να ΄χε από το 1996, ήτοι επιτυχημένη τη λες. Δεν τη λες;
***** (Καλά Σούλα, το ξέρω ότι εσύ ήσουν στο Δημοτικό τότε κι ότι εν πάσει περιπτώσει τις απέναντι σουρουκλεμέδες έβλεπες, αλλά παραδέξου το την επόμενη που σου έλεγαν όλοι, για αυτά που είχαν δει στον Κούλογλου, έμενες με το στόμα ανοιχτό από αυτά που μάθαινες κι έκανες πως έβλεπες κι εσύ και που και που το έκανες το ολίσθημα στις διαφημίσεις- ε, είναι μια πρόοδος αν το καλοσκεφτείς.)
****** Και μια ωραία εσπέρα λοιπόν, πάνω που είναι στην αίτησης δημοσιογραφικής βίζας για το ταξίδι στην Κίνα κι ενώ έχει ετοιμάσει συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό, έχει κλείσει ξενοδοχεία, εισιτήρια κι είναι με τη βαλίτσα στο χέρι που λέει ο λόγος, διότι που να ανθιστεί ο χριστιανός, τι μαθαίνει;
***** Ή μάλλον τι του κοινοποιείται μέσω επισήμου στόματος; Ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλλει την εκπομπή για την Κίνα. Ένεκα και δεν του χορηγεί τη βίζα. Κι εσύ βρε Στέλιο; «Από το Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!(έτσι ήταν ο τίτλος, Σούλα). Είπαμε δεν έχουμε τίποτα με τους κομμουνιστάς αλλά…μην το παρατραβάμε.
***** Και κάτσε Σούλα, κάτσε να σου πω και τη συνέχεια. Τι μαθαίνει ο φίλτατος; Ότι η εκπομπή του δεν πρόκειται να συνεχιστεί διότι έχει υψηλό κόστος!!! και δεν κάνει νούμερα (εδώ να δεις παραμύθι, μια χαρά πάνω από τα μέσο όρο της ΕΤ-1 ήταν και το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και η «Θεματική Βραδιά»).
*****Αυτό βέβαια που ψιθυρίζεται στους διαδρόμους είναι πως κάτι θεματάκια του είδους: Η γενιά των 700 ευρώ και η ακρίβεια πολύ την είχαν στενοχωρήσει τη σατανική διοικησούλα. Καθότι γιατί κύριος πετάγεσαι ωσάν ραπανάκι και τσιτώνεις τον κόσμο; Και σου το΄ παν, δε σου το΄ παν; Μη την προβάλλεις. Τίποτα εσύ! Πείσμα!!!
*****Τι να κάνει πια κι η Διεύθυνση Στέλιο μου; Τι να κάνει κι ο Πρόεδρος; Άνθρωπος είναι. Νεύρα έχει! Η εκπομπή κόβεται γιατί δε μου αρέσει! Τέλος. Εγώ διοικώ. Εγώ αποφασίζω. (Εγώ και διατάσσω, μπορώ να σου πω, Πρόεδρε).
*****Κι αυτά «για πολιτική κρούση ή αντίδραση είναι τρίχες κατσαρές!». (Δεν τα λέω εγώ Σούλα. Ο Πρόεδρος τα είπε, στο τιμόνι που κρατάω. Και τι πάει να πει πως εκφράζεται έτσι και που είναι το επίπεδο του. Άνθρωπος είναι κι αυτός, τον έπνιξε το άδικο και η πισώπλατη μαχαιριά στο έργο του).
***** Ε μετά ζήσαν όλοι καλά.
***** Εμείς καλύτερα;
*****Δεν ξέρω βρε Σούλα μου, δεν ξέρω γιατί το κακό το διπλανό, είναι ζήτημα χρόνου να χτυπήσει και την πόρτα σου.
*****(Από την άλλη βέβαια, το θέμα είναι να συνεχίζεις να μιλάς για τα κακώς κείμενα, βάζοντας το κεφάλι στον ντορβά και πες, πες, πες, κάάάάτι θα γίνει).
*****Μόνο στο μωρό δεν πιάνει αυτό το πες, πες, πες.

Media-στε και ωχ θε μου!ωχ θε μου!
(που λέει κι η συντρόφισσα Δαμανάκη)
vandakak@gmail.com
Bάντα Κακιοπούλου

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Καλό μήνα,

καλό μήνα συντρόφισσες και σύντροφοι. Να σας υπενθυμίσω, ότι δεν ήταν αργία, ήταν απεργία ψες (αθάνατε βάρδε Βύρωνα) κι ότι εν πάσει περιπτώσει όσο τον προϋπαντήσατε, τον προϋπαντήσατε στας εξοχάς καιρός να επιστρέφετε στο κλεινόν άστυ, να πιάνετε κάνα τηλεκοντρόλ ,να δούμε τι θα μας ξημερώσει η του-βούλα για το Μάιο.
*****Και πρώτα πρώτα καλλιστεία. Ναι Σουλίτσα (και μωρό) το Μαρούσι πάλι θα ομορφύνει το τηλεοπτικό τοπίο. Πάλι το αθάνατο ελληνικόν κάλλος θα παρελάσει στη γέφυρα της ομορφιάς υπό το άγρυπνον τιγρέ βλέμμα της Τατιάνας. Και όχι, δεν θα πέσω στο επίπεδο σου Σούλα, για το αν η λέξη κάλλος θέλει ένα λάμδα ή δυο. Τα κορίτσια μας πια είναι μορφωμένα, σπουδαγμένα, με διδακτορικά και ξένες γλώσσες και θα τους στείλουν τους κριτές (ξέρεις τώρα κάτι Πουνέντηδες και ΜαριΚυριακούδες) για τσάι! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
*****(Οι φήμες που κυκλοφορούν τσι ρούγες και στα καλντερίμια λένε, ότι οι υποψήφιες θα πρέπει να πίνουν πράσινο τσάι τουλάχιστον δις ημερησίως, καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης! Σπόνσορας καραμπινάτος μυρίζει, ή ο Άδωνις πάει να περάσει γραμμή ότι και η Ινδία δικιά μας είναι, μεγάλη η χάρη του Αλέξανδρου του Μέγα!!!)
*****Του Μέγκα του κατέβηκε τώρα άλλη ιδέα για τσι όμορφες και τις παινεμένες! Τηλεπαιχνίδι, όπου ένας! (αλλά Λέων, άντε και κάνας Σκορπιός) θα τα βάζει με πενήντα!! γυναίκες προκειμένου να κερδίσει παχυλό ποσόν, έπαθλο. Και τι γυναίκες όμως! Ξανθές, σαντρέ, του βορρά, μελί, πλατινέ όλων των αποχρώσεων. Το κανάλι πολύ έχει ενθουσιαστεί με την ιδέα του παιχνιδιού και σκέφτεται πολύ σοβαρά να το εντάξει στην καινούργια σεζόν για αντιπερισπασμό στους απέναντι που έχουν ανάγει το ξανθό σε τηλεοπτικόν ιδεώδες!!! ενώ εκείνοι με το σεμνό καστανό της Όλγας παλεύουν με ήθος και αξιοπρέπεια! Δώστους μί-α ευ-και-ρί-α!
*****Μία φορά την εβδομάδα βρίσκεις θέμα μια χαρά και πλούσιο υλικό. Κάθε μέρα όμως; με τι θα τη γεμίζει την εκπομπή ο χριστιανός; Πολύ έχω αγχωθεί για το Χρίστο Βασιλόπουλο του Άλφα. «Η μηχανή του χρόνου» γίνεται πλέον καθημερινή πριν από το δελτίο των οκτώ (παρά κάτι). Ελπίζω η συνέπεια της στην ποιότητα να συνεχιστεί και να μην εκπέσει σε τίποτα καθυστερήσεις και ανεκδιήγητα δρομολόγια, λόγω έλλειψης χρόνου προετοιμασίας. (Άγριο πράγμα το καθημερινό Σούλα, εδώ ένα φαί έχεις να κάνεις και σε τρώει το άγχος: παπουτσάκια να κάνω ή να καθαρίσω τα ψαράκια που έφερε ο Παντελής;)
*****Το μωρό θέλει να τοποθετηθεί: Πρώτον: Όχι ψαράκια,όχι ψαράκια.ΟΧΙ ΨΑΡΑΚΙΑ. Δεύτερον: Που γίνονται οι οντισιόν για το παιχνίδι με τις ξανθιές;. Τρίτον: Μαύρο τσάι δεν κάνει για τα κορίτσια; (Μαύρο φίδι που σε έφαγε!!!)

Media-στε με συμπάθεια (και τσάι)
vandakak@gmail.com
Bάντα Κακιοπούλου